A mesterséges intelligencia szerint szebbek a konzervatív nők, mint a baloldaliak

2023. június 22. 19:42

Korábbi kutatások is kimutatták már, hogy kapcsolat van a vonzerő és a konzervativizmus között.

2023. június 22. 19:42
null

A konzervatív női politikusok általában boldogabbnak és vonzóbbnak tűnnek a képeken, mint a liberális politikusok – állapította meg egy új, Dániában végzett mesterséges intelligencia-vizsgálat.

A Scientific Reports című folyóiratban márciusban közzétett kutatás szerint a mesterséges intelligencia 61%-os pontossággal képes megmondani egy személy politikai szimpátiáját egyetlen arckép elemzésével.

A New York Post ismertette, hogy a tudósok a 2017-es dán önkormányzati választásokon indult politikai jelöltek mintegy 3200 nyilvános fényképét elemezték a Microsoft Azure Face API eszközével, így mérték fel az illető érzelmi állapotát.

Az elemzés szerint az arcok 80%-a boldog arckifejezést mutatott, míg 19%-uk semlegesnek olvasható.

„A nők esetében magas vonzerezési pontszámokat találtak azok között, akiket a mesterséges intelligencia konzervatívként azonosított” – olvasható ki az eredményekből. „Ezek az eredmények hitelesek, tekintve, hogy korábbi, emberi értékelőkkel végzett kutatások szintén rámutattak, hogy

– derült ki a cikkből.

Még pontosabb eredmények születtek a férfiaknál

A férfiak esetében az eredmények még pontosabbak, 65%-osak voltak, mielőtt a kutatók eltávolították a fotókról a férfi arcán kívül más vizuális képeket – például az inggallérokat – is.

A baloldali politikus férfiak semlegesebb, kevésbé boldog arcot mutattak, mint konzervatív társaik – állapította meg a tanulmány.

Nyitókép illusztráció. Fotó: Ficsor Márton, Földházi Árpád/Mandiner

Összesen 110 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
WDPH
2023. június 23. 15:22
A felvetés is hülyeség, eleve valamiféle náci felsőbbrendűséget szeretne elültetni a "konzervatívok" agyában. Az illusztrációként használt képeken pedig én fideszeseket látok, nem konzervatívokat. Mondjuk Schmidt Máriát hiányolom...
Kivűlálló
2023. június 23. 15:15
"A mesterséges intelligencia szerint szebbek a konzervatív nők, mint a baloldaliak" Ehhez nem kell mesterséges intelligencia, ez tény! A hülyeség és az ostobaság nagyon sokat tud ártani a női külsőnek! :)
Pierre
2023. június 23. 15:02
a legszebbek pedig a "kevert fajuak”.
Nabakker
2023. június 23. 14:13
Yeeees :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!