Egy koreai transznemű sportoló csak azért indult a nők versenyében, hogy bebizonyítsa: a biológiai férfiak erősebbek a nőknél

2023. július 14. 09:41

Szerinte semmi dicsőség nincs abban, ha biológiai férfiként megnyeri a nők versenyét.

2023. július 14. 09:41

Egy férfiként született dél-koreai transznemű sportoló nyerte a nők bicikli versenyét a Gangwon sportfesztiválon. A 37 éves Na Hwa-rin meglepő módon nem ünnepelte győzelmét, és elárulta, csak azért indult a versenyen, hogy bebizonyítsa: a biológiai férfiak fizikailag erősebbek a nőknél – írja a New York Post.

 

Ezzel azoknak a férfiból nővé vált transznemű sportolóknak akart üzenni, akik önző módon, biológiai fölényük ellenére, a nőkkel akarják összemérni magukat  a versenyeken.

 

Na Hwa-rin a Szöultól mintegy 40 mérföldre északkeletre fekvő, Észak-Koreával határos Cheorwonban született és nőtt fel, és ő az első elismert transznemű sportoló egész Dél-Koreában. A győzelem után azt nyilatkozta:

„Egyáltalán nem vagyok büszke magamra. Szerintem más transznemű sportolók is így éreznének. Lehet, hogy nem akarják beismerni, de ez önzőség, és nincs benne sportolói dicsőség” – nyilatkozta a Korean Times-nak.

Nemváltása előtt Na már férfiként iskomoly sikereket ért el a biciklis sportban, több érmet is akkor nyert, amikor már hormonkezelés alatt állt. 

Ezt is ajánljuk a témában

Vajon lesznek-e transznemű sportolók a párizsi olimpián?

Egyre több férfi próbálja kihasználni a transznemű kártyát, hogy a nagy sportversenyeken a női mezőnyben indulhasson. Kérdés, ad-e teret mindennek a Nemzetközi Olimpiai Bizottság, vagy megakadályozzák, hogy az elfogadás nevében méltatlan versenyzők nyakába kerüljenek az érmek?

Nyitókép: Twitter/@i_heart__bikes

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
T. Péter
2023. július 14. 16:05
"de ez önzőség," Magyarul úgy mondjuk, hogy "önzés".
Csomorkany
2023. július 14. 15:11
A tisztesség minimuma végülis megvolt.
Lord Vader
2023. július 14. 11:41
Az emberiség megérett a pusztulásra.
DeViszont
2023. július 14. 10:55
Most, hogy bebizonyította - amit mindenki tudott -, reméljük, a továbbiakban nem indul női versenyen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!