Kedves Fukuyama úr!

2023. július 31. 10:02

Talán most meglepődnek, ám minden nemzet ezt gondolja magáról.

2023. július 31. 10:02
Francis Fukuyama , an American political writer, is seen during the lit.Cologne, a international literature festival, at WDR Funkhaus in Cologne, Germany on Oct 6, 2022
Kötter Tamás
Kötter Tamás
Facebook

„Kedves Fukuyama úr és balos imádó! Talán most meglepődnek, ám minden nemzet ezt gondolja magáról – ugyanis ez az egyik ismérve (szent föld, közös nyelv és történelem stb) mellett a XIX. században kialakult és máig a föld 100%-t lefedő nemzetállamoknak. Igen az USA és annak népe is ezt gondolja magáról, sőt egyenesen isten választott népének tartják magukat, akiknek vezetniük kell a világot.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: YING TANG / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tapir32
2023. augusztus 01. 02:30
A kelet-közép-európai új demokráciák azért vannak jobb helyzetben mint a régi nyugatiak, mert még nem követték el azokat a hibákat, amiknek a következményeitől a régi demokráciák szenvednek. Tanulva a hibáikból más úton járunk. Ilyen a fejlettebb demokrácia. Anakronizmus lenne nyugat-európai vagy amerikai mintára demokráciát építeni. Ez, a mi demokráciánk, mi ezt választottuk!
mc-foker
2023. július 31. 21:07
Egy DZS kategóriás szolgalelkű Megafonos gyökér arcoskodásától biztos visszavonja amit gondolt.
Intar
2023. július 31. 20:21
Fuckayama.
Pelso j.
2023. július 31. 16:45
kozmaju@: Igazad van. Én így összegeztem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!