Newsweek: Elfogynak Putyin szövetségesei

2023. július 12. 08:50

A Newsweek szerint Erdogan és Orbán is elfordult az orosz elnöktől.

2023. július 12. 08:50
ERDOGAN, Recep Tayyip; PUTYIN, Vlagyimir

A Newsweek terjedelmes cikkben boncolgatta azt, hogy hogyan fogynak el Putyin szövetségesei. Kifejtették, hogy Recep Tayyip Erdoğan török elnök lett a legújabb Vlagyimir Putyinhoz közel állónak tartott prominens személyiség, aki látszólag hátat fordított az orosz vezetőnek azzal, hogy engedélyezte Svédország felvételét a NATO-ba.

Felemlegették a Wagner-csoport hétvégi lázadását is, amely kapcsán megjegyezték, Erdoğan talán arra a következtetésre jutott, hogy kevésbé bölcs dolog Putyinra fogadni, ugyanis az általuk megkeresett szakértő szerint a Wagner-lázadás az orosz rezsim gyengeségét jelezte.

Magyarország kapcsán pedig megjegyezték, hogy márciusban bejelentette Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke, hogy Budapest megszavazza Svédország NATO-tagságát.

Putyin így nem csak nemzetközi, de belföldi szövetségeseit is elveszíti, a lap szerint.

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a Mandiner.hu számára.

Nyitókép: MTI/EPA/AP/Pavel Golovkin
 

 

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ptrfarkas43
2023. augusztus 14. 19:05
Minden elfogy, szövetséges, hitelesség, utólag kiderül, hogy kinek mije fogyott el.
gyzoltan-2
2023. július 17. 06:28
"A Newsweek szerint Erdogan és Orbán is elfordult az orosz elnöktől." Orbán ilyen döntést nem hoz, nem hozhat, legfeljebb sodródik...
nempolitizalok-0
2023. július 12. 11:38
A youtube videók alatti hsz-kben már alig találni ukránbarát hsz-t. Az egész világ az oroszokkal van.
Reszelő Aladár
2023. július 12. 11:23
Ezek a médiumok évtizedeken át hülyítették a népet, mostanra eljutottak odáig, hogy már mindenkit be lehet sorolni a jó és a rossz kategórákba. Most már minden sokszínűen fekete vagy fehér.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!