Kezdenek kijózanodni az amerikai politikusok Ukrajnából

2023. augusztus 09. 09:59

Egyre kevesebben bíznak abban, hogy sikeres lehet az ukrán ellentámadás.

2023. augusztus 09. 09:59
null

Magas rangú amerikai és nyugati tisztviselők egyre „kijózanítóbb" kijelentéseket tesznek azzal kapcsolatban, hogy az ukránok képesek-e jelentős területeket visszafoglalni az ellentámadásban – írta a The Guardian.

A lap által idézett egyik magas rangú nyugati diplomata azt nyilatkozta: „A következő néhány hétben még meglátjuk, van-e esély előrelépésre.

De nagyon valószínűtlennek tartom, hogy valóban olyan előrelépést érjenek el, amely megváltoztatná ennek a konfliktusnak az egyensúlyát.”

Mike Quigley amerikai képviselő, Illinois demokrata párti képviselője, aki nemrég Európában találkozott az ukrán fegyveres erőket kiképző amerikai parancsnokokkal, azt mondta: „tájékoztatásaink kijózanítóak voltak. Emlékeztettek minket azokra a kihívásokra, amelyekkel szembesülnek. Ez a háború legnehezebb időszaka” – mondta a politikus. 

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: 

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jobtvojumaty
2023. augusztus 09. 19:31
Csak a szokásos mosópor. Amerika mással vívatja meg a saját konfliktusait, amikor meg a "szövetségesét" legyalulják, akkor mossa kezeit. Lásd.: Vietnám, Afganisztán. Majd jön a Chinook, és leszáll az amerikai nagykövetségre Kijevben, de arra Zelenszkij már nem fog felférni :D Addigra a libsik már a következő hisztériában fognak pörögni :D
nempolitizalok-0
2023. augusztus 09. 18:27
Nehezen fogják fel, hogy az oroszok a sajátjukért harcolnak. Ezt nem fogják feladni mint afganisztánt, ahol nem csak a környezet volt ellenséges, de a lakosság is. Az ukránok nem véletlenül lőnek polgári célpontokat is Donbaszban, hiszen az orosz.
anonymtalan2
2023. augusztus 09. 12:48
"Mike Quigley amerikai képviselő, Illinois demokrata párti képviselője, aki nemrég Európában találkozott az ukrán fegyveres erőket kiképző amerikai parancsnokokkal, azt mondta: „tájékoztatásaink kijózanítóak voltak."" Jah kérem, nem supermanek az ukik, mint ahogy előadták őket a PR osztályon. Főleg az utcáról erőszakkal összefogdosottak nem azok.
Lord Vader
2023. augusztus 09. 11:40
"Egyre kevesebben bíznak abban, hogy sikeres lehet az ukrán ellentámadás." Emberek ezreit feláldozni egy falu elfoglalásáért, amit az oroszok korábban kiürítettek. Azt hitték őszre elfoglalják a Krímet?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!