A probléma ott van, hogy kiket véd itt az EU vezetése?

2023. szeptember 13. 13:08

Ez a gazdaságvédelem kikre irányul? Ez a német és a francia autógyártás védelmére irányul.

2023. szeptember 13. 13:08
null
Ungár Péter
Ungár Péter
Facebook

„Az Európai Bizottság elnöke ma évértékelő beszédet tartott. Ebben bejelentette, hogy versenyszabályozási eljárást indítanak az olcsó kínai elektromos autók európai piacon való intenzív megjelenése miatt. Egyáltalán nem szabad ellenségesnek lenni azzal a gondolattal, hogy Európa protekcionista politikát alkalmazva védi a saját gazdasági érdekeit, minden gazdasági nagyhatalom ezt csinálja, ez a világ természetes működésének része.

Az Egyesült Államok is ezt csinálta az inflációellenes törvénycsomagukkal, amelynek számos része az EU gazdaságával szemben volt ellenséges, és amely sajnos érdemi EU-s reakció nélkül maradt. Összességében tehát, az, hogy az EU Kínával szemben gazdaságvédelmi intézkedéseket vezethet be, nem elvi alapon probléma. Ezt az Egyesült Államokkal szemben is valamilyen szinten meg kellett volna tenni.

A probléma máshol van. A probléma ott van, hogy kiket véd itt az EU vezetése? Ez a gazdaságvédelem kikre irányul? Ez a német és a francia autógyártás védelmére irányul. Azokra a cégekre, amelyek az EU keleti felének olcsó munkaerejét és természeti kincseit kihasználva termelnek extraprofitot.”

Ezt is ajánljuk a témában

Von der Leyen: Ukrajna jövője az EU-ban van

Az Európai Bizottság elnöke évértékelő beszédet tartott az EU helyzetéről. Az EB támogatja Ukrajna EU-csatlakozását, illetve Bulgária és Románia belépését a Schengeni övezetbe.

Nyitókép: Frederick Florin / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lhotx
2023. szeptember 14. 14:07
Az ,,Eu-vezetés" bürokratákból verbuvált, azaz mások pénzén kitartott, vezető pozíciókba telepített ügynökök; aki erősebben bírja szorítani őket, annak szolgálnak. Gerictelen, fajtenyésztett férgek.
hátakkor
2023. szeptember 14. 11:45
A gépkocsigyártás nem igazán 'extraprofit'. Utána az alkatrészek, az jó seft.
Muki46
2023. szeptember 14. 11:00
És mi a tetves zsidó javaslata az európai piacvédelemmel szemben?
Hangillat
2023. szeptember 13. 19:43
A z EB-s semi -Empress és eb falkája szavazói császárkimetszést érdemel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!