Tagad az ukrán hadsereg: nem mozgósítják az egészségügyben dolgozó nőket, de szükség esetén behívhatják őket

2023. szeptember 07. 18:14

A hadsereg nyilatkozatot adott ki.

2023. szeptember 07. 18:14

Korábban a Mandiner is beszámolt róla, hogy Ukrajnában október elsejétől már az egészségügyi vagy gyógyszerész végzettséggel rendelkező nőket is katonai nyilvántartásba veszik, és rájuk is kiterjesztik a kiutazási tilalmat, ami eddig csak a férfiakra vonatkozott.

Az ukrán hadsereg  most egy közleményben cáfolta, hogy tervben lenne a nők katonai mozgósítása.

Azt írják, attól még, hogy nyilvántartásba veszik 18 és 60 év közötti egészségügyi dolgozókat, nem jelenti azt, hogy mozgósítani is kezdik őket.

Ugyanakkor elismerték,  hogy szükségük esetén ezek a nők valóban behívhatóak lesznek, kivéve, akik várandósak, vagy 3 évnél kisebb gyermeket gondoznak.

A közleményből kiderül, azok a nők, akik a rendelkezés ellenére nem vetetik nyilvántartásba magukat, 850 és 1700 hrivnya közti pénzbírságot kaphatnak (ez 10-20 ezer forintot jelent). 

Nyitókép: Ercin Erturk / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BBrutus
2023. szeptember 07. 21:55
Kárpátalján már tavaly a 15 éveseket is vitték erőszakkal. Egy ott élő ismerősöm számolt be róla. Nincs már ember Ukrajnában, így a nőket is viszik. És köszönjék meg az Oroszoknak, hogy eddig nem bombázták szarrá a civileket is, mert még mindig bíznak abban, hogy megjön az eszük és nem írtatják ki a népüket.
anonymtalan2
2023. szeptember 07. 19:33
Nem, de mégis. XD
esvany-0
2023. szeptember 07. 18:46
Nyilván nem mozgósítják őket, amíg nincsenek összeírva. Nyilván nem írnák össze őket, ha nem lenne Határozott szándék a mozgósításra.
letsgobrandon-2
2023. szeptember 07. 18:44
Tagad az ukrán hadsereg: szóval igaz
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!