A lengyel fociválogatott nem tudta megverni az egyik leggyengébb európai csapatot a választás napján

2023. október 15. 21:55

Varsóban játszott döntetlent Moldovával a lengyel csapat.

2023. október 15. 21:55
LEWANDOWSKI, Robert

A lengyelországi parlamenti választással egyidejűleg Eb-selejtezőt játszik Varsóban a lengyel válogatott, amely a tavalyi világbajnoki részvételt követően most igencsak nehéz helyzetben teper az Eb-szereplés kivívásáért. A csoportot ugyanis meglepetésre Albánia vezeti magabiztos, kétpontos előnnyel, mögötte lengyel-cseh öldöklő verseny folyhat a második helyért. 

Ebbe szólhat bele meglepetésre a kontinens leggyengébb csapatai között elkönyvelt Moldova, amely tavasszal hazai pályán már legyőzte Lengyelországot, most pedig a félidőben 1-0-ra vezet Varsóban. Ha így maradna, a moldávok leelőznék a lengyeleket, és harcba szállnának a második helyért.

Nem tudni, hogy  a gyenge lengyel szereplésbe belejátszhat-e a választás, és az azt övező feszült kampány, mindenesetre korábban már rányomta a bélyegét a focira a politika. Emlékezetes, hogy pár éve attól volt hangos a lengyel sajtó, hogy az akkori válogatott két legjobb játékosa, Robert Lewandowski és Jakub Blaszcykowski ellentétes politikai nézeteik miatt nem jönnek ki jól egymással.

Frissítés: A második félidőben ugyan sikerült az egyenlítés, de többre már nem futotta a lengyel csapat részéről. Így Lewandowskiék egy meccsel többet játszva is ponthátrányal állnak a harmadik, nem továbbjutó helyen, miközben Moldova egy ponttal maradt mögöttük. 

Végeredmény: Lengyelország-Moldova 1-1.

Nyitókép: MTI/EPA/Abedin Taherkenareh

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
need-info
2023. október 15. 23:01
Tehát ebből azt tudtuk meg, hogy világverő csapat vagyunk...
survivor
2023. október 15. 22:48
Akkor möhetnek a páleszek a libsi Lengyelo.ba ??
ekeke1
2023. október 15. 22:20
75 perc az állás 1:1
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!