Aggódik az ukrán politikus, szerinte Fico személyében „mini-Orbán” kerülhetett Szlovákia élére!

2023. október 30. 14:56

Olekszandr Merezsko, az ukrán parlament tagja, a testület külügyi bizottságának elnöke a Newsweeknek elmondta, hogy Fico bejelentése nem pozitív fejlemény, és lehet, hogy egy „mini-Orbán” került Szlovákia élére.

2023. október 30. 14:56
null

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök egyre nagyobb kihívással néz szembe Közép-Európában, mivel a populista vezetők, köztük Szlovákia új miniszterelnöke ellenzik az Európai Unió és a NATO Kijevnek nyújtott katonai támogatását – írja a Newsweek. Robert Fico az EU csúcsértekezlete előtt megerősítette, hogy leállítja a Kijevnek szánt katonai segítséget, sőt, 

ellenezni fog minden olyan Oroszországgal szembeni szankciót, amelyet Pozsony számára károsnak tart. 

Alena Kudzko, a pozsonyi GLOBSEC kutatóintézet politikai igazgatója szerint Fico pragmatikus politikus, és nem fogja támogatni Oroszországot azért, hogy Oroszországot támogassa, ahogy nem fogja támogatni Orbánt sem azért, hogy Orbán mellé állhasson, azaz szükség esetén az EU és a NATO mellé fog állni. Olekszandr Merezsko, az ukrán parlament tagja, a testület külügyi bizottságának elnöke a Newsweeknek elmondta, hogy Fico bejelentése nem pozitív fejlemény, és lehet, hogy egy „mini-Orbán” került Szlovákia élére. 

Nyitókép: MTI/EPA/Martin Divisek

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

 

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
blackorion93
2023. október 30. 18:38
Annyira tetszik, hogy a magyargyűlölő Fico most az új sztár jobboldalt :D
Beszélgető
2023. október 30. 18:31
Csak remélhetjük, hogy lesz még pár "mini" Orbán a közeli jövőben. ukrajnának már annyi, 50 évre elásták a szövetségesei.
Lisa
2023. október 30. 17:44
De legalább nem a pöcsével zongorázik Fico.
nyúlgerinc
2023. október 30. 17:22
Schrőder ex kancellár adott interjút egy német lapnak, amiben megerősítette azt a már korábbról ismert hírt, hogy tavaly már kész volt az ukrán és az orosz megegyezés, de az amerikaiak nem engedték a megvalósulást. Érthető, mert nem az amerikai katonák pusztulnak, hanem az orosz és az ukrán. Az amerikai pénzügyi zsiráfok még nem szedték meg magukat rendesen ebből a háborúból.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!