Az Európai Bizottság mindenkit megnyugtatott – nem csökken Ukrajna támogatása az izraeli-palesztin konfliktus miatt

2023. október 09. 18:55

Von der Leyen korábban is kijelentette, az Oroszország elleni konfliktusban az EU kitart az ukrán nép mellett, ameddig csak szükséges.

2023. október 09. 18:55
VON DER LEYEN, Ursula; ZELENSZKIJ, Volodimir

Az izraeli-palesztin konfliktus súlyosbodása nem fogja csökkenteni Ukrajna uniós támogatását az Oroszországgal szembeni háborúban – jelentette ki Eric Mamer, az Európai Bizottság szóvivője hétfői brüsszeli sajtótájékoztatóján.

Semmi semmilyen módon nem befolyásolja az EU által Ukrajnának nyújtott támogatást. Ehhez nem férhet kétség” 

– szögezte le a szóvivő újságírói kérdésre válaszolva. Emlékeztetett arra, hogy Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke szombati bordeaux-i beszédében már megerősítette: az Oroszország elleni konfliktusban az EU kitart az ukrán nép mellett, ameddig csak szükséges.

Rendkívüli külügyminiszteri ülést tartanak az izraeli történések miatt

Peter Stano, az Európai Unió külügyi szolgálatának szóvivője az EU keddre tervezett rendkívüli külügyminiszteri ülésének napirendjére vonatkozó kérdésre válaszolva, kijelentette: „minden alkalommal, amikor a miniszterek találkoznak, megvitatják az ukrajnai eseményeket azok fontossága miatt”.

Hangsúlyozta egyúttal: a keddi találkozó elsődleges célja, hogy megvitassák, mi történt Izraelben és mi legyen erre az unió válasza. „Természetesen, Oroszország mindent megpróbál felhasználni a maga javára, ami a nemzetközi szférában történik, vagy a bizonytalanság fokozására, vagy az Ukrajna elleni hadjárat erősítésére. Ez azonban nem jelenti azt, hogy az Európai Unió figyelme elterelődne Ukrajnáról” – szögezte le Stano.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/EPA/Ukrán elnöki sajtóhivatal

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
P.Béla
2023. október 10. 10:31
Európa pénzeli az USA proxyháborúját. Ez nyilvánvalóvá vált már az amerikai kongresszus által elfogadott rendkívüli költségvetés elfogadásakor, amikor kihagyták belőle az ukrán háborúra szánt pénzt. EU vezetői ellen miért nem lehet impeachment eljárást indítani? A vád hűtlen kezelés a következők miatt: 1. Átláthatatlan, túlméretezett, túlárazott COVID vakcinabeszerzés 2. A célországnál Európának sokkal nagyobb kárt okozó szankciók bevezetése és fenntartása 3. Korrupt, lator állam Ukrajna pénzügyi támogatása megfelelő ellenőrzési mechanizmus nélkül 4. Ellenőrizhetetlen eredetű és minőségű mezőgazdasági termékek dömpingjének rászabadítása az európai piacokra
vamonos
2023. október 09. 23:53
Fene se tudja miért, de ez a hír engem egyáltalán nem nyugtatott meg, 😂
Diagnostika
2023. október 09. 23:33
Én csak azt nem értem, honnét veszi a bátorságot Ursula, hogy mer annyi milliárdokat küldeni a népek tudta, beleegyezése nélkül, egy már nemlétező országnak, főleg önkényesen!!!!!! Már réges régen basziba lenne a helye, azok után, amiket kiművelt a nagyvilágban. 🥶🥶🥶🥶🥶🥶🥶🥶🥶🥶🥶🥶🥶🥶🥶🥶
Felhasználo74
2023. október 09. 21:28
Ffaxa lessz ameroka most majd kihátrál mert lett egy nagyon fontos dolga a keleten ez nyilvánvaló hogy lehet ki farolni egy háborúból hát csinálsz egy másikat 😁😁😁😁👍 jol ránk fogják rakni az ukikat mert ez a probléma nem olyan kínos mint az a probléma 😁😁😁👍🤑 azért nyugtasson meg valaki hogy ha ameroka meg szálja eut engem ugye nem csuknak le 😱 vagy de ? 🤪🤪
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!