Migránsbandák kereszttüzében

2023. október 03. 14:28

Legutóbb Szentendrén lőtte ki egy rendőr a felé száguldó embercsempész autójának kerekét, miután odáig üldözték keresztül az országon.

2023. október 03. 14:28
null
Gajdics Ottó
Gajdics Ottó
Magyar Nemzet

„Nem volt olyan régen, amikor belefutottam az M5-ös autópálya végén a lövöldözés utáni helyszínelésbe. Mint megtudtam a hírekből, az autópiac környékén elfogták a menekülő embercsempészeket, akik szerencsére nem találtak el senkit fegyvereikkel, de tettük előrevetítette mindazt, ami mára jellemzővé vált a déli határon. Mindennapossá vált a fegyverropogás a szerb oldalon, sőt előfordult már az is, hogy átlőttek a magyar oldalra egy közösen járőröző szerb–magyar rendőrökből álló csoport felé. Személyi sérülés ekkor sem történt – egyelőre. De ilyen körülmények között bármikor bekövetkezhet a tragédia.

Legutóbb Szentendrén lőtte ki egy rendőr a felé száguldó embercsempész autójának kerekét, miután odáig üldözték keresztül az országon, és más módon nem tudták megállítani. Az említett példák jól mutatják, hogy szintet lépett az illegális migráció okozta válság térségünkben, miközben az Európai Unió döntéshozói úgy tesznek, mintha semmit nem értenének az általuk okozott problémákból, más-más néven ugyan, de újra és újra visszatérnek a kötelező kvóta szerinti elosztás abszurd ötletének erőltetéséhez.

Most éppen elfogadtak egy krízisrendelet-tervezetet, amit Rétvári Bence migránsmágnesnek nevezett. A Belügyminisztérium parlamenti államtitkára úgy fogalmazott: nem a határok megvédéséről, hanem illegális bevándorlók további betelepítéséről szól a tervezet, ami az utolsó eleme a nyár elején a minősített döntéshozatalt megkerülő, konszenzusra törekvés nélkül átvitt migrációs paktumnak.”

Nyitókép: MTI/EPA-KEYSTONE

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
caladan
2023. október 04. 12:25
Tele az ország migránsokkal, szabadon grasszálnak a vadak, ahogy nekik jól esik! Hol van ilyenkor Orbán Viktor és a nagy migránsellenes politika? Hol van Pintér "Maffiózó" elvtárs és a semmirekellő rendőrsége?
lauderstenonis-2
2023. október 04. 11:07
Ugye milyen jó ötlet volt azt a csomó embercsempészt szabadon engedni...
Gögl
2023. október 03. 23:43
A képlet egyszerű: a bezárt embercsempészek helyett újak vették át a placcot, aztán hogy emezeket kiengedték, és mentek volna vissza tolni az ipart, ellenállásba ütköztek, az új csempészek elkezdték kilőni őket. Hol itt a kérdés? a megoldás viszont az: 1500 mesterlövészt kiképezni a szerbeknél is, és a magyaroknál is, aztán attól függően, hogy a határ melyik oldalán látják meg a csempészt a gépfegyverrel, az illetékes lövi ki. Egyáltalán, valaki keresné ezeket a csempészeket? Vagy mehetnének egyből valami kietlen környékbeli tömegsírba?
kiss.istvan770
2023. október 03. 20:56
"Pelso j. 2023. október 03. 14:50 Hogy kerülnek mélyen az országba a migránsok? Nem vagyunk megvédve? " A román határon nincs kerítés, mert EU tagok. Van elég problémánk a románokkal, már csak egy kerítés hiányozna a román határra. A szerb-román határ kb. háromszor hosszabb, mint a szerb-magyar. Románián keresztül ki tudják kerülni a kerítést. Mindkét határt a zöldhatáron lépik át, őket csak az országon belül lehet elfogni. Nem lehet 10-20 méterenként őrt állítani a román zöldhatárra. 3 műszakban hány ember kellene? A nyugati országok akadályozzák Románia Schengeni tagságát. Ez a baromság tárgya: "INFOSTART - 2023. augusztus 23. 10:41 Karl Nehammer osztrák kancellár szerint az illegális bevándorlók nagy része Románián át érkezik Ausztriába, ezért továbbra sem támogatja a román csatlakozást a schengeni övezethez." Ha felvennék Romániát, akkor talán védené a szerb határt, pont ezért kellene Schengeni taggá lenniük. Vannak migránsok, akik Ukrajnán keresztül jönnek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!