Szürreális közös pontot találtak Orbánban, Trumpban, Ficóban és Lengyelországban

2023. október 13. 21:22

Az egyik német napilapban megjelenő véleménycikk azt állítja, hogy Ukrajna négy NATO-szomszédja közül háromban is Kreml-kormánnyal találhatja magát szemben Joe Biden amerikai elnök.

2023. október 13. 21:22
ORBÁN Viktor; TRUMP, Donald

Orbán Viktor, Donald Trump és Robert Fico mellett Lengyelországot is oroszbarátként írja le egy szürreális cikk a Tagesspiegelben, amit Macie Kisilowski és Anna Wociuk írt, aligha függetlenül attól a ténytől, hogy vasárnap választásokat tartanak a lengyeleknél.

Ezt is ajánljuk a témában

A szerzők szerint Fico szlovákiai győzelme újabb csapást jelent Ukrajna szempontjából, Joe Biden amerikai elnöknek pedig

nemcsak Donald Trump oroszbarát republikánussal, hanem Ukrajna négy NATO-szomszédja közül háromban is Kreml-barát kormányokkal kerülhet szembe.

A cikkben megjegyzik, egy lengyel populista kormány Ficóhoz hasonlóan ukránellenes intézkedések sorát jelentheti be – egyébként egyre többen tartanak attól Brüsszelben, hogy a szlovák miniszterelnök is a tűzszünetet és a békét támogatja majd a fegyverszállítások helyett.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ekeke1
2023. október 13. 22:46
https://people.ceu.edu/maciej_kisilowski Sima ügy.Beutod hogy ceu people és máris megjelenik a cikk szerzője... Kell még valamit mondanom Ildikó?
nagymester-b-2
2023. október 13. 22:04
Már a lengyelek is oroszpártiak lettek. Ez mennyire szar duma, te jó ég. 3 napja még történelmi tényekből levezethető ruszofóbiások voltak.
Takagi
2023. október 13. 21:53
Faraszto, hazug libsi propaganda. Köp.
tetx
2023. október 13. 21:53
A szarlibsiknek a valóság csak egy érdektelen, jelentéktelen valami.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!