Amerikai vélemény: van egy fontos magyar szempont, amit nem vesznek figyelembe a nyugati politikusok

2023. november 02. 09:26

Az American Thinker oldalán megjelent véleménycikk szerint a nyugati politikusoknak számításba kell venniük, hogy a 150 évig tartó török uralom miatt a magyaroknak határozott véleményük van a muszlim bevándorlókról.

2023. november 02. 09:26

A bevándorláspárti nyugati politikusok nem veszik figyelembe a magyar nép történelmi tapasztalatát, melynek szerves része a közel 150 évig tartó török uralom. Ez is indokolja a muszlim bevándorlókkal szembeni határozott álláspontot – állítja az American Thinker oldalán megjelent véleménycikkében Meg Hansen.

Ezt is ajánljuk a témában

A szerző úgy véli,

a liberális univerzalizmus a Szovjetunió küldetését idézi azzal, hogy az etnikai, kulturális és szociológiai sokféleség eltörlésére törekszik, miközben a nacionalizmust elavultnak állítja be.

A publicisztika szerint Orbán Viktor kormánya 2012-ben olyan Alaptörvényt fogadott el, amivel jogállami alapú kereszténydemokráciát vezetett be, a modell pedig magában foglalja az egyház és az állam szétválasztását, az egyház és a társadalom szétválasztását azonban nem.

Magyarországon ez kínálja az ellenszerét annak a kötelező ateizmusnak, amely a nyugati társadalmat pusztítja – jelentette ki Meg Hansen. Hozzáteszi, a baloldali nyugati kormányok kritikái azt bizonyítják, hogy a liberális rend ideológiai hegemóniájával szembeni bármilyen kihívást nem képesek tolerálni.

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke, illusztráció; DPA/Moritz Frankenberg

Összesen 124 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Namond
2023. november 03. 03:07
Tegyük hozzá; A magyarországi 150 évig tartó török uralom eszközei, a görög-oláh, albán, bolgár, szerb (és francia, olasz) származású mohamedánok voltak.
iurbanyi
2023. november 02. 23:28
Meglehetősen...
Rigor_mortis
2023. november 02. 22:53
Itt valami zavar van az erőtérben. Ha a magyarokat annyira megrázta a török hódoltság, akkor mi a faxt nyalizik a vezír a másik szemét diktátornak, Erdogannak???
iimre
2023. november 02. 22:02
"Úttalan utakon nov. 02. 18:23 Mi mikor esett el, hogyan szakadt szét az ország, került a korona német kézre és micsoda népirtást vittek végbe a törökök." Akkor ajánlom ezt a könyvet, folyamatában mutatja Magyarország történelmének minket érintő részét: Halassy Béla: Miért éppen ez a Trianon? https://mek.oszk.hu/11800/11891/html vagy https://doksi.net/en/get.php?lid=26903
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!