Az élmezőnyben végzett Magyarország a világ egyik legfontosabb listáján

2023. november 24. 09:22

A 163 vizsgált ország közül a 18. legbiztonságosabbnak ítélték meg Magyarországot a Globális Békeindexnek nevezett tanulmányban. Mögöttünk a norvégok, a britek és az ausztrálok is.

2023. november 24. 09:22
null

Magyarország a világ egyik legbiztonságosabb országa – ez derült ki a Globális Békeindexnek nevezett, az Institute of Economics and Peace által készített tanulmányból, amelyet a Daily Mail közölt.

A 163 országot értékelő listán Izland, Dánia és Írország áll a dobogón, az utolsó három helyen pedig Szíria, Jemen és Afganisztán. Magyarországot a készítők az előkelő 18. helyre sorolták,

ezzel olyan országokat előz meg, mint Ausztrália, Norvégia, Spanyolország, Olaszország, Nagy-Britannia, illetve a V4-ek közül Szlovákiát és Lengyelországot is.

Bár ez az elemzés általánosságban veszi figyelembe az országok biztonságát, az október 7-i Hamász-terror és az azt követő szélsőséges európai reakciók után ez különösen fontos szempont. Nem véletlenül mondta azt Michael O’Shea, hogy

Budapest az egyetlen olyan nagy európai főváros, amely megérdemli a zsidók számára biztonságos jelzőt.

 

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: AFP/Kisbenedek Attila

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palatin
2023. november 24. 23:28
Irország is a dobogón áll? Bruhahahaaa.... Most volt egy gigantikus terrorcselekmény Dublinban. "Jók" ezek a statisztikák... , mintha ezeket is Soros csináltatná...
Tommaso
2023. november 24. 14:49
Orbanisztán 100 lista közül 99-ben a sereghajtók között van, Persze csak 2010 óta. Erről azonban a lakájmédia mélyen kussol. antal-jozsef-2 szerint "szavazzunk az ellenzékre, és akkor a legtöbb lista másik végére kerülünk" Egyetértek.
Tommaso
2023. november 24. 14:47
Orbanisztán 100 lista közül 99-ben a sereghajtók között van, Persze csak 2010 óta. Erről azonban a lakájmédia mélyen kussol.
P.Béla
2023. november 24. 10:50
"benedek77 Én nagyon örülök ennek. Az elmúlt pár hétben majdnem minden patkány kijött a fényre, névvel, arccal. " Érdekes tapasztalat. De megértem örömödet. És mondd! Nem zavar a szemed számára szokatlan fény?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!