Izgultam, hogy jöjjön ki a könyv, mielőtt lesz valami Putyinnal, mondjuk, leesik a lépcsőn és kitöri a nyakát

2023. november 10. 20:09

Nem hiszem, hogy Zelenszkij örülne ennek a regénynek, de Putyin sem. Interjú.

2023. november 10. 20:09
null
Frei Tamás
Frei Tamás
HVG360

„A Puccs Moszkvában az orosz-ukrán háború befejezésének egy lehetséges módját vázolja fel majdnem 600 oldalon keresztül. Nem tart attól, hogy esetleg trollok, orosz álhíreket terjesztő oldalak támadásának kereszttüzében találja majd magát a könyv miatt?

Sok minden előfordulhat, de én nem bánom, ha gondolkodásra provokál a regény, szerintem írtam már ennél meredekebbeket is. Az orosz-ukrán háború tényleg nem fekete-fehér történet, ezért a könyvemet olvashatják innen is, onnan is.

Nem hiszem, hogy Zelenszkij örülne ennek a regénynek, de Putyin sem.

Ha ellenséges vagyok Frei Tamással, akkor azt tudom mondani, hogy a Kreml propagandáját fújja, mert benne van a regényben, hogy Amerika azért egy kicsit provokálta Putyint. Ugyanakkor azt nem állítom, hogy a háború ezért kezdődött volna, és az is benne van a könyvben, hogy szerepet játszik az egészben Putyin »visszaépítem a nagy orosz, cári birodalmat«-mentalitása is. Ezt a gondolatot Oroszországban nem szeretik, cáfolják. Vagyis minden oldal talál a regényben valamit, ami miatt hátra kéne néznem az utcán, amikor sétálok, és nem csak trolloktól kéne féltenem a Facebook-oldalamat. Azért jó egy 600 oldalas regény, mert a világ sokkal bonyolultabb, mint egy hatsoros hír.”

Nyitókép: Konstantin ZAVRAZHIN / POOL / AFP

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Welszibard
2023. november 12. 15:05
Frei úr! Azt hiszi már elfelejtettük a nagy írói átverését - a cipőbolti alkalmazott mint profi "bérgyilkos" - emlékezetes álinterjújával, amit a kollégák buktattak le? Aki engem egyszer átvert, az számomra nemcsak írói, de emberi hitelét is elvesztette. Az életben nem fogom egyetlen könyvét sem megvenni, sem elolvasni. Írjon a balekoknak, akik szeretik, ha átverik őket!
Obsitos Technikus
2023. november 12. 09:46
Micsoda gyökér...
zakar zoltán béla
2023. november 11. 21:49
Irodalom? lsz!
anonymtalan2
2023. november 11. 19:14
"Izgultam, hogy jöjjön ki a könyv, mielőtt lesz valami Putyinnal, mondjuk, leesik a lépcsőn és kitöri a nyakát" Ez már nem is hülye, hanem idióta!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!