Kikelt magából Olaf Scholz: A Hamász rettenetes, barbár támadása olyan dolog, amit soha nem fogunk elfogadni!

2023. november 12. 11:02

A kancellár szerint fontos, hogy Izrael mint biztonságos hely létezzen a zsidó emberek számára.

2023. november 12. 11:02
null

Olaf Scholz német kancellár szombaton Málagában hangsúlyozta: fontos, hogy Izrael mint biztonságos hely létezik a zsidó emberek számára. A kancellár az Európai Szocialisták Pártjának (PES) a dél-spanyolországi városban tartott éves kongresszusának szünetében kijelentette, „nagyon fontos tudni világszerte, hogy ez a hely létezik”

„Ezért kell egyértelművé tennünk szolidaritásunkat Izraellel. A Hamász rettenetes, barbár támadása izraeli civilek, gyermekek, idősek ellen, egy fesztiválon részt vevő fiatalok ellen, az ott filmre vett megaláztatások olyan dolgok, amiket nem soha nem fogunk elfogadni”

 – tette hozzá Olaf Scholz. 

A német kancellár egyben hangsúlyozta, hogy mindent meg kell tenni a konfliktus kiszélesedésének a megakadályozására, és lehetővé kell tenni a humanitárius segítség eljuttatását a palesztin területen élőkhöz.

Fontosnak nevezte, hogy továbbra is támogassák Ukrajnát az orosz agressziós háború elleni védekezésben. Hozzátette: ennek érdekében erősíteni kell Európa védelmi kapacitásait. Javítani kell a kapcsolatokat világszerte a feltörekvő országokkal, valamint az úgynevezett „globális dél” államaival.

Németország további 38 millió euró (mintegy 14,3 milliárd forint) segítséget nyújt a Gázai övezet civil lakosságának – jelentette be szombaton Annalena Baerbock német külügyminiszter, aki közel-keleti diplomáciai körútja során Mohammed Stajje palesztin miniszterelnökkel tárgyalt a ciszjordániai Rámalláhban. 

Németország idén eddig több mint 160 millió euró (mintegy 60,3 milliárd forint) támogatást nyújtott a palesztin területeknek. 

Minden emberi élet ugyanannyit ér. Mindenkinek joga van békében és biztonságban élni Izraelben és Palesztinában egyaránt” – jelentette ki a tárcavezető. 

Annalena Baerbock a tervek szerint szombat este Izraelbe utazik tovább, ahol izraeli kollégájával, Eli Kohennel és Jaír Lapid ellenzéki vezetővel tárgyal.

(MTI)

Nyitkép: John MACDOUGALL / POOL / AFP

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kulszek
2023. november 12. 23:11
"Európai Szocialisták Pártjának (PES)" köpni, nyelni nem tudok. "Nyitkép: John MACDOUGALL" engem aztán egészen.
Gonella
2023. november 12. 20:00
holnap egy mecsetben fok térdelni, mekka felé bólogatva. hogy varrnák be a száját és a seggelyukát egyszerre!
OneiroNauta
2023. november 12. 15:18
Na bazdmeg, Annalena-t küldik oda? Megnyugodtam. Akkor minden megoldódik seperc alatt. Akkora diplomáciai zseni csak néhány születik százévenként...
survivor
2023. november 12. 15:08
Ha rákos szövet van a testemben NEM A FELÉT vágom ki...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!