Le Monde: Magyarország A tanú című film országára kezd hasonlítani

2023. november 07. 08:27

A francia lapot L. Simon László kirúgása ihlette meg, a párt híveit elnyelő „őrült rendszer propagandagépezetéről” írnak.

2023. november 07. 08:27

A Le Monde online felületének tudósítása szerint napjaink Magyarországa határozottan egyre jobban hasonlít a kommunista időszak abszurd Magyarországára, amit Bacsó Péter A tanú című filmje ábrázol, és amelyben 

a párt híveit fokozatosan elnyeli az őrült rendszer propagandagépezete.

A cikk szerint hétfőn Csák János miniszter „brutális módon” elbocsátotta az Orbán Viktorhoz lojális L. Simon Lászlót, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatóját. Az indok az volt, hogy L. Simon nem tudta végrehajtani azt a törvényt, amely szerint meg kellett volna tiltania a kiskorúak belépését a World Press Photo kiállításra. 

A cikk kitért a gyermekvédelmi törvény körüli vitákra, amely újabb kötelezettségszegési eljárást vont maga után az Európai Bizottság részéről. 

A magyar könyvkereskedők az elmúlt hónapokban „arra kényszerültek”, hogy buborékcsomagolásban árusítsanak homoszexuális szereplőket bemutató gyerekkönyveket, 

vagy akár le is tiltsák ezeket a polcaikról, ha kétszáz méternél kevesebbre vannak egy iskolától vagy egy templomtól – írja a lap.

Hangsúlyozzák: ezúttal Hannah Reyes Morales filippínó fotós „nagyon ártalmatlan” képei váltották ki „a hatalom cenzúragépezetét”. A beszámoló szerint 

Dúró Dóra, a „nyíltan rasszista és homofób” Mi Hazánk párt alelnöke még Orbán Fideszénél is radikálisabb akar lenni 

a gender kérdésekben: ő a tárlatot a parlamentben ítélte el, és a gyermekvédelmi törvény érvényesítését kérte a minisztériumtól, írja a francia lap.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Képernyőmentés

A cikket a Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 175 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gonella
2023. november 07. 20:15
nektek Houellebecq Behódolása jutott. mi jót röhögünk a tanun, ti vért fogtok pisálni, mert nem hallgattatok jean raspailra és Houellebecqre. salem alejkum!
KBA98
2023. november 07. 16:29
Az anyátok redves p...ja!
Ugandai Bubu
2023. november 07. 14:35
A bunkó bugris magyarhisztiző moszkovita magyarhorda majd bedurcizik, pedig a képletben ők a köpedék nyakasbugris tahó komcsik a vörös csillagos szovjetorosz bajtársaikkal együtt, szájukban Putyin gecis faszával... Kiköpött Stefka és Bencsik féle alja munkásőr agitátorgecik, erre a balkáni magyarbugriskodásra nulla forint jár, majd ha megtanulnak nem a fehér asztalra szarni és késsel-villával enni...
Szuperszig
2023. november 07. 14:01
Huh, ezek mennyi magyar filmet néznek!! Nincs itt egy kis momós behatás? Azok tudnak franciázni. Fegyőr főleg, amikor a hajnalban kel. Mert a hajnalban még a nap is más.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!