Európának vissza kell szereznie az identitását

2024. február 19. 20:34

Ha nem változtatunk, csak idő kérdése, mikor veszik át a hatalmat a muszlimok a kontinensen.

2024. február 19. 20:34
Candela Sol Silva
Mundo Libre

„A nemzeti identitás a nemzet közösségéhez való tartozás érzése. A közösségre jellemző kultúrával, nyelvvel, etnikai hovatartozással, vallással vagy hagyományokkal kapcsolatos szempontok összességére épül.

Az európai identitás – amely az áldozatvállaláson és a munkán alapul – segítette elő a polgárok életminőségének hatványozott növekedését.

Ám ez az európai identitás eltűnőben van, egyes országokban gyorsabb mértékben, mint másokban.

Az itt élő muszlimok ragaszkodnak saját identitásukhoz, hagyományaikhoz, és nem hajlandók sem feláldozni azokat, sem tárgyalni erről.

1974-ben Algéria akkori elnöke, Huari Bumedian azt mondta, hogy egy napon milliók fogják elhagyni a déli féltekét, hogy betörjenek az északiba. És nem barátként, hanem hódítóként jönnek, hanem hogy ők népesítsék be a területet. A jóslat pedig valósággá válik.

Miközben Euróbában demográfiai tél uralkodik, sokgyermekes muszlimok érkeznek a kontinensre. Ha pedig ez így megy tovább, csak idő kérdése, hogy mikor kerülnek majd többségbe, majd hatalomra. Akkor pedig megváltoztatják majd a nyugati törvényeket, bevezetik a Saria-t, a magánéletet korlátozó normákkal. Korbáccsal, megkövezéssel és halálbüntetéssel sújtják majd a házasságtörőket, hitetleneket, homoszexuálisokat.

A gazdasági és kulturális összeomlás felé haladó, teljesen irányvesztett Európai Unióban azonban maradt egy remény: a júniusi európai parlamenti választások. Egy elsöprő konzervatív győzelem esetén végre lehetőség nyílna a brüsszeli bürokraták által alkotott téves törvények eltörlésére.

Európának vissza kell szereznie a hitéből és a gyökereiből táplálkozó identitását.”

Fotó: Martin Bertrand / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Beszélgető
2024. február 21. 05:25
Tovább gondolva európa sorsát, a következő kép sejlik fel: Az ide özönlő muszlimok túlszaporodva a helyi népességet, leigázzák és asszimilálják őket. A várt nyugalom azonban soha nem jön el, mert a “tiszta vérű” muszlimok nem fogadják el ezeket sem testvérnek, úgyhogy újabb és újabb rohamokkal igyekeznek kiirtani az írmagjukat is.
polárüveg
2024. február 20. 18:47
Az elmúlt 5500 évben a migrációs fegyver civilizációk megdöntésére és kifosztására sokszor bevetésre került. Ezért elég jól kicsiszolták ezt a módszert. Mivel az őseink tudták, hogy az erről szóló figyelmeztető írásokat eltüntetik az elkövetők megbízottai, ezért a migrációs tanulságokat mesében örökítették át a leszármazottaikra: a "Hét gida és a farkas" és a "Kismalac és a kopasz farkas" c. mesékben. Az első mese egy konkrét történelmi eseménysort örökített meg az úgynevezett beszélő nevek révén. Gida: kita népek, görögül (sz)kíta népek. Hét gida: hettita - hét-ti-ta: hét ti-ors(ó) ta-laja, hét törzs(szövet) földje. "Ti" víz értelmű is, lásd Ti-sza. Farkas: a szemita származású farsi achaimenida nép. Anyakecske: az elvándorolt kus-i anyanép. Katona: az elnyomást felszámoló, rabságból kiszabadító szkíta rokon nép. A másik mese már az iszlám megjelenésének a korából való ugyanolyan történet. Isten óvja Európa népeit!
Élő Éva
2024. február 20. 13:04
Pár napja a MN-ben megjelent cikkben azt olvasom, hogy magyar lakosság 46 száza él családban, /ezek között olyanok is mint Gyurcsány família, akik progresszív liberálisok./ Annak az 55 % szinglinek meg az az alapállása, nekem megfelel, hogy a taxis a kertész, a fodrász stb. bevándorló, mert utánam a vízözön. D a helyzet nem olyan reménytele, mint aminek tűnik. Más kultúrákban, így az iszlám világban is, fázis késéssel ugyanúgy jelentkezik a demográfia tél, mint Európában. A nagy kérdés az, hogy meg tud e újulni egy olyan populáció, ahol nincsenek fiatalok, csak öregek élnek nagyon sokáig?
auditorium
2024. február 20. 12:36
A karakteres, harcos, EU-érdekeiért saját karrierjét feláldozó Ursula majd visszaszerzi Európa identitását, hiszen június után ismét jelölteti magát. Őt nem mint "Spitzenkandidat"-ot választották meg, ahogy Junckert, tehát biztos győzelmében és folytatni fogja sikeres munkáját a teljes függőségért.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!