Földcsuszamlás történt Zsolnában, rendkívüli helyzetet hirdettek

2024. február 10. 15:51

A helyszínt biztosították, az út ugyanakkor továbbra is járhatatlan.

2024. február 10. 15:51

Pénteken Zsolna válságstábja rendkívüli helyzetet hirdetett ki a Biccsefalu városrészben történt földcsuszamlás miatt – számolt be a Teraz.sk.

Katarina Gazdíková, a városháza munkatársa elmondta, 

az átlagon felüli esőzések következtében jelentős földcsuszamlás történt a D1-es autópálya közelében.

Lukás Cernava, a Zsolnai Városi Hivatal válságkezelési és biztonsági osztályának vezetője mindehhez hozzátette, hogy a helyszínt biztosították, de az út járhatatlan. Az osztályvezető figyelmeztetett,

további földcsuszamlások veszélye áll fenn a bevezető úton.

Gyorsabban és hatékonyabban tudnak intézkedni

A rendkívüli helyzet kihirdetése lehetővé teszi az önkormányzat számára, hogy gyorsabban és hatékonyabban végezze el a szükséges intézkedéseket és munkálatokat, megelőzve az újabb esetleges földcsuszamlásokat – ismertette Cernava.

Az osztályvezető arra is kitért , hogy 

a következő napokban minden szükséges műszaki és építési intézkedést végrehajtanak, 

és gondoskodnak arról is, hogy minden repedést és víznyelőt lefedjenek, valamint arról, hogy ezeket utólag földdel töltsék fel, hogy megakadályozzák a vízbetörést – írta a lap.

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

 

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csapláros
2024. február 11. 23:39
kae-71Mandiner444hu 2024. február 10. 15:58 ..."az a novák konvoja volt, meg a TEK"... Csak a magadfajta segghülye, faszkalap ballibbant nemzetáruló Bidé seggnyalók GYALOGOLNAK konvojban.
csapláros
2024. február 11. 23:37
Pneumaticus 2024. február 11. 20:27 ...""Zsolnában", mi? Magyar nyelven: Zsolnán."...Ezt teszi a szlovák nyelv KÖTELEZŐ használata a lakáson kívül. A felvidéki magyarság 97 %-a beszéli szinte második anyanyelvként, és a három szlovák nyelvjárás alapján sokszor tökéletesebben mint a született szlovákok a szlovákot, és ennek következményeként már kevésbé tudatosítják a két nyelv közötti különbséget, hogy a szlovák úgy mondja Zsolnában történt és Magyarországba jön, és sokszor mondanak Szlovákiában helyett Szlovákián-t, pl. Szlovákián tanul.
Pneumaticus
2024. február 11. 20:27
"Zsolnában", mi? Magyar nyelven: Zsolnán. Egyre inkább olyan, mintha fordító programokkal készülne az újság, élő magyar anyanyelvű, művelt, olvasott szerkesztő nélkül.
Mandiner444hu
2024. február 10. 15:52
MAGYARORSZÁG 2024.02.10. Körülbelül 200 Antifa terrorista gyűlt össze, köztük sok a külföldi. Sokan orvosi maszkokkal takarta el az arcát, de a rendőrök felszólították őket, hogy vegyék le. Elindultak a vár felé.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!