Iráni célpontokra támadhat Amerika Szíriában és Irakban

2024. február 01. 19:17

„Az Egyesült Államok nem tűri az amerikai csapatok elleni támadásokat” – jelentette ki az amerikai védelmi miniszter.

2024. február 01. 19:17

Az Egyesült Államok jóváhagyta az iráni célpontok elleni csapássorozat tervét Szíriában és Irakban – közölték tisztviselők a BBC amerikai partnerének nyilatkozva.

A BBC szerint erre a kijelentésre azért kerülhetett sor, mert vasárnap egy dróntámadásban három amerikai katona vesztette életét Jordániában. Mint arról a Mandiner is beszámolt, Irán által támogatott fegyveresek követtek el dróntámadást Jordánia, Irak és Szíria találkozásánál, ahol vasárnap három amerikai, szolgálatot teljesítő katona meghalt, többen pedig megsebesültek.

A támadásért az irániak által támogatott fegyvereseket tömörítő ernyőcsoport, az Iraki Iszlám Ellenállás vállalta magára a felelősséget.

Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy

az Egyesült Államok „nem tűri az amerikai csapatok elleni támadásokat”.

Az esetleges amerikai válaszcsapással kapcsolatban annyit lehet tudni, hogy a tisztviselők szerint több napon keresztül fog zajlani, de annak kezdetét az időjárási viszonyok könnyen alakíthatják.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: ANDREW CABALLERO-REYNOLDS / AFP

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
F1950
2024. február 01. 21:16
A megoldás olyan egyszerű mint a faék; ki kell vonni a csapatokat.
lajajakab11
2024. február 01. 20:11
moszkovitáknak INGYEN OROSZ RULETT TRIPLA ezüstgolyóval! Körönként prémium VODKA " KREMLIN Special Metanol " grátisz! ínyenceknek polóniumos KAVIÁR extra! Haladóknak noviCSOKI ! csak a félkegyelműek válaszoljanak!!!"
Akitlosz
2024. február 01. 20:04
Amerikai célpontokra támadhat Irán Szíriában és Irakban.
Orange79
2024. február 01. 19:46
De elvárnák Oroszországtól, hogy ők viszont mindent csendben, joviális mosollyal az arcukon tűrjenek. A csokker miniszter mennyivel hitelesebb lenne valami transz-izének öltözve, kutyajelmezben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!