Kudarcba fulladt az ukrán akció – egy egész osztagot likvidáltak az orosz tengerészgyalogosok

2024. február 29. 08:39

Az ellentámadás részeként, az ukrán különleges erők megpróbáltak partra szállni Herszon megye oroszok által ellenőrzött Tendrivszka szigetén.

2024. február 29. 08:39
10th Mountain Assault Brigade 'Edelveys' Operates In Bakhmut District

Az utóbbi napok háborús hírei az orosz csapatok előrenyomulásáról és területszerzéseiről szóltak. Ez a tendencia az utóbbi pár órában is folytatódott, ugyanis az orosz haderő tovább tudott haladni Avgyijivkától nyugatra, ezáltal újabb három települést elfoglalva. Ugyanakkor az ukránok is ellentámadásba kezdtek Krasznohorivkánál, és sikerült is az oroszokat kiszorítani a településről – írta meg a Portfolio.

Az ellentámadás részeként, az ukrán különleges erők megpróbáltak partra szállni Herszon megye oroszok által ellenőrzött Tendrivszka szigetén.

Az akció azonban meglehetősen rosszul végződött, ugyanis az orosz tengerészgyalogosok már vártak rájuk és az egész osztagot likvidáltak.

Katonai jelentések szerint az orosz tengerészgyalogosok tüzet nyitottak az ukrán különleges egység hajójára. Az orosz védelmi minisztérium az akció kapcsán négy hajó elsüllyesztését, valamint 20 ukrán katona likvidálását jelentett be. Továbbá, hogy sikerült egy hadifoglyot is ejteniük.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 Nyitókép: Kostya Liberov / Libkos via Getty Images

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 23:08
🍓 ️ ­­­A­­ ­­­d­ö­­­g­ö­s­­­ ­­l­á­n­­­y­o­­k­­­ ­­v­á­­­r­­­n­­a­­k­ ­r­á­­d­­­ 👉 𝗪­­­𝗪­­­𝗪­­.­𝗖­­­𝗨­𝗠𝟰­.­­𝗙­­­𝗨­­­𝗡
B_kanya
2024. március 05. 20:37
"recipkoki 2024. február 29. 12:06 Az Avdiivkáért vívott harcokban mindössze egy hét alatt több mint 5000 orosz katona halt meg " Ez is jól öregedett a legkreténebb czippelferitől.
lajajakab11
2024. február 29. 17:12
MINDEN moszkovitának INGYEN OROSZ RULETT TRIPLA ezüstgolyóval! Körönként prémium VODKA " KREMLIN Special Metanol " grátisz! ínyenceknek polóniumos KAVIÁR extra! Haladóknak noviCSOKI ! KGB RAJONGÓKNAK BAJKÁL-TÚRA ÖRÖKLAKÁSSAL! csak a FÉLkegyelműek válaszoljanak!!
orokkuruc-2
2024. február 29. 12:00
Istenem.. Szerencsétlenek sejthették, hogy a halálba küldik őket. Olyan szörnyű!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!