Erős vélemény az Oscar-díjról: sokkal fontosabb a sokszínűség, mint a tehetség

2024. március 11. 10:02

„Megnézzük, de másnap már lehugyozzuk. Kérdés: miért hugyozzuk le?” – teszi fel nem túl kendőzetlenül a kérdést a New York Post publicistája.

2024. március 11. 10:02
96th Oscars Academy Awards - Vanity Fair Party

A New York Post szerzője igen nyers írásban szállt be az Oscar-gálába. Először is leszögezte: nem arról van szó, hogy a „szokásos” érvek miatt nem tetszene neki az Oscar-gála, például, hogy irigy lenne az ott résztvevők gazdagságára. 

Ugyan már. A kölcsöngyémántokat már akkor lehúzzák a jelöltek ujjairól, amikor az afterparty klotyóján szenvednek. A kölcsönbe kapott designer ruhákat pedig olyan sebesen viszik vissza, hogy még ki sem szellőzött az előző viselőjének illata”.

A gond a publicista szerint sokkal inkább az, hogy a fókusz elterelődött a tehetségről és a képességekről, és az egész filmipar teljesen át lett politizálva. 

Változatosság, befogadás, sokszínűség. Felejtsd el, mi a jó film. Csessze meg a rendező, az író, a színész, a tervező, a koreográfus képességeit. (...) Kit érdekelnek ezek?”

Ehelyett a szerző szerint az a fontos, hol szült meg téged az édesanyád, és van-e útleveled. Ezt leszámítva nagyjából mindegy, hogy „egy madagaszkári férfivécéből érkezel”, vagy esetleg egy amerikai forgatókönyvíró „lábspecialistájának asszisztensének fogorvosa vagy”, mert végeredményben 4 és 12 éves közti korosztálynak szólnak a mai filmek.

 

 

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2024. március 11. 15:56
a néger a lényeg
Ehetős Odó
2024. március 11. 13:17
Buzi ez mind.
T. Péter
2024. március 11. 12:37
„Megnézzük, de másnap már lehugyozzuk. Kérdés: miért hugyozzuk le?” – teszi fel nem túl kendőzetlenül a kérdést a New York Post publicistája. Főleg, hogy hát azért eléggé nem így fogalmaz.
nempolitizalok-0
2024. március 11. 12:30
Ez elég régi téma, engem hidegen is hagy, hiszen nálam semmiféle értéke nincs az Oscarnak nézői szempontból. Ezek általában túlhájpolt filmek, a legtöbbször le sem töltöm ezeket. Amúgy sem egyezik az ízlésem az amerikaiakéval. Van amelyiket letöltöm, megnézem, de nem tartom meg, pld. Titanic. Ez üzlet és politika keveréke, afféle libsi homokozó, amelyet egyébként egyre kevésbé vesz az átlagember komolyan. Régen egy Oscar esemény volt, hetekig beszéltek róla, ma már a hirekben elhangzik és ennyi. Rengeteg a film és a libsik ízlése eleve szar, amit még meg is tetéznek az idióta propagandájukkal. Hiába bukik meg a film, jön a következő.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!