Így alakul a részvétel az oroszországi választáson!

2024. március 17. 16:56

Hat évvel ezelőtt a részvétel aránya 67,54 százalék volt.

2024. március 17. 16:56

Nyitókép: Alekszej Nyikolszkij/MTI

***

Moszkvai idő szerint délután 15 órakor az orosz elnökválasztáson mért választási részvétel 69,46 százalékkal meghaladta az előző, 2018-as voksolásét,

 – közölte vasárnap az orosz Központi Választási Bizottság (CIK).

Hat évvel ezelőtt a részvétel aránya 67,54 százalék volt. Ezúttal Csecsenföldön érték el a legmagasabb részvételt, 95,2 százalékot, míg az Altaji területen mérték a legalacsonyabbat, mindössze 48,13 százalékot a kora délutáni órákig.

Az orosz digitalizálási minisztérium szerint 28 régióban az elektronikus szavazásra regisztrált választópolgárok 93 százaléka, mintegy 4,45 millió ember élt a lehetőséggel. Ezek a számok nem tartalmazzák a moszkvai adatokat, ahol az állami szolgáltatások elektronikus rendszere nem teszi lehetővé a voksolásra való előzetes regisztrációt. A fővárosban vasárnap délután 15 óráig összesen 5 millióan szavaztak, közülük 3,5 millióan online.

(MTI)

 

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
paperfellow
2024. március 18. 04:56
Mindenkinek jusson eszébe a demokratikus amerikai választás! Hány hónapig is tartott az a bohózat?
llnnhegyi
2024. március 17. 19:55
Pulai András szerint zárult az olló Putyin és ellenfele között. A győztest kisorsolják ...
paracelsus-2
2024. március 17. 19:44
Sokáig éljen a cár erőben, egészségben!
Szutykok
2024. március 17. 19:24
Bírósági döntés mondja ki, hogy Rudy Giuliani hazudott Vitathatatlan bizonyítékok támasztják alá, hogy hamis és félrevezető állításokat tett a bíróságok, bírák és a közvélemény előtt, amikor Donald J. Trump volt elnök ügyvédje volt Állításuk szerint néhány esetben utóbb maga Giuliani is elismerte, hogy nem voltak igazak az állításai. Azt viszont nem tudta konkrétan megnevezni, hogy a téves állításokat pontosan milyen forrásra hivatkozva tette, ezért a bíróság ezt nem tudta enyhítő körülményként elfogadni. A bíróság szerint mindezekből kifolyólag Giuliani ezáltal a közérdekre is veszélyt jelent, mivel a kijelentéseivel aláásta és aláássa a választásokba, a demokráciába és a kormányba vetett bizalmat. Ráadásul Giuliani az eljárás kezdete után továbbra is hamis kijelentéseket tett a 2020-as választásokkal kapcsolatban, emiatt döntöttek úgy, hogy felfüggesztik a szakmájából New York államban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!