Lehetséges moszkvai terrortámadásra figyelmelmeztet az amerikai nagykövetség

2024. március 08. 11:39

A nagykövetség ismételten arra szólította fel az Oroszországban tartózkodó amerikai állampolgárokat, hogy haladéktalanul hagyják el az országot.

2024. március 08. 11:39

A nyitókép illusztráció. Fotó: ALEXANDER NEMENOV / AFP

Szélsőséges elemek terrortámadást terveznek az orosz fővárosban – figyelmeztetett az Egyesült Államok moszkvai nagykövetsége pénteken.

A nagykövetség ismételten arra szólította fel az Oroszországban tartózkodó amerikai állampolgárokat, hogy haladéktalanul hagyják el az országot, és arra figyelmeztette őket, hogy kerüljék a koncerteket, a tömegrendezvényeket, és legyenek elővigyázatosak.

„A nagykövetség figyeli azokat a jelentéseket, amelyek szerint szélsőségesek küszöbönálló támadásokra készülnek népes összejövetelek, ezen belül koncertek ellen,

és felszólítja az amerikai állampolgárokat, hogy a következő 48 órában kerüljék az ilyen rendezvényeket”

– olvasható az amerikai nagykövetség honlapján megjelent közleményben.

A figyelmeztetést néhány órával az után adták ki, hogy az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) csütörtökön közölte;

az Iszlám Állam terrorszervezet egyik afganisztáni sejtjének tagjai lőfegyverrel készültek megtámadni egy moszkvai zsinagógát.

Miután az őrizetbe vételi kísérletnek ellenálltak, a szolgálat emberei „semlegesítették” őket.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:11
🍓 ️ ­­­A­­ ­­d­ö­­g­­ö­­s­ ­­l­­­á­n­y­­­o­­­k­­ ­­v­­­á­r­­­n­­a­k­­­ ­­­r­á­­­d­ 👉 𝗪­𝗪­­𝗪­­­.­𝗖­𝗨­­­𝗠𝟰­.­­𝗙­𝗨­­­𝗡
Csigorin
2024. március 08. 19:16
ok mar csak tudjak, ok penzelik Europa terrorista allamat, a zelenszki rezsimet
Ehetős Odó
2024. március 08. 17:39
Szóval szerveznek valamit. Jó tudni.
Ugandai Bubu
2024. március 08. 12:50
FSZB által leszervezett akció, a sziloviki terroristáknak tényleg teljhatalmuk van Oroszország felett. Szarul megy a "spesziális hadművelet". 1999-ben is ez volt, azóta Putler van hatalmon. Azért jófejség, hogy szólnak az amerikaiak, az invázió előtt is szóltak, pedig azt is végig tagadták a mocsadék hulladékok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!