Macron és a stratégiai bizonytalanság veszélyei

2024. március 18. 13:58

A stratégiai bizonytalanság nem univerzális elixír, csupán az egyik szerszám a politikus és a stratéga szerszámosládájában.

2024. március 18. 13:58
Robert C. Castel
Robert C. Castel
Neokohn

Nyitókép: XOSE BOUZAS / HANS LUCAS / HANS LUCAS VIA AFP

„A hírnevünk károsodása: Az egyértelműség hiánya károsíthatja egy személy, egy szervezet, illetve egy hatalom hírnevét, mivel azt a benyomást kelti, hogy határozatlan vagy nem megbízható az érintettek részéről. Egy igen jó példa erre a »perfid Albion« kifejezés, a XVIII. századi brit stratégia és brit kommunikáció iránt érzett kontinentális ellenérzés klasszikussá vált kifejezése.

A stratégiai bizonytalanság nem univerzális elixír, hanem csupán az egyik szerszám a politikus és a stratéga szerszámosládájában. Fontos tudni, hogy mikor használhatjuk, de talán még fontosabb tudni, hogy mikor nem.

Ahhoz, hogy a stratégiai bizonytalanság eszköze hatékony legyen, a blöffök és az erőfitogtatások felvonásai között néha be kell iktatni a komoly kinetikus cselekvést is.

Aki nem hiszi, kérdezze meg Trump elnököt vagy a néhai Kasszem Szulejmáni tábornokot.”

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:08
🍓 ️ ­­­A­­ ­­d­­­ö­­­g­ö­­­s­­­ ­­­l­­á­­n­y­­o­k­ ­­­v­á­­­r­­n­­­a­k­­ ­­­r­­á­­d­­­ 👉 𝗪­­𝗪­𝗪­.­­𝗖­𝗨­­𝗠𝟰­­­.­­­𝗙­­­𝗨­𝗡
danubius
2024. március 19. 20:23
Valaki kibaszhatná már kittttyt....
Akitlosz
2024. március 18. 17:59
Választások előtt, kampányidőszakban nem várható komoly kinetikus cselekvés. Annál több blöff és erőfitogtatás. Legfeljebb jövendőre várható komoly kinetikus cselekvés. Vagy akkor sem, de akkor el is dől a háború abban az évben. Idén nyáron Oroszországnak lenne érdemes megnyomni kicsit a komoly kinetikus cselekvést.
Dixtroy
2024. március 18. 15:15
Nincsen mi károsodjon, ezeknek nincs egy kurva épkézláb gondolatuk se, csak sodródnak a világban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!