Putyin bejelentette: így áll bosszút Finnországon a NATO-csatlakozásért

2024. március 13. 14:32

Csapatokat és fegyvereket telepít a határhoz, ahol eddig nem voltak.

2024. március 13. 14:32

Fotó: ALEXANDER KAZAKOV / POOL / AFP

Nagyinterjút adott az orosz állami televíziónak Vlagyimir Putyin. Az orosz elnök, mint arról lapunk is beszámolt, ismét atomfegyvereit emlegette annak kapcsán, hogy ha Oroszország függetlensége veszélyben lenne, akkor használnák őket.

Putyint Svédország és Finnország NATO-csatlakozásáról is kérdezték. Az orosz vezető így válaszolt a riporteri kérdésre.

„Őket kell kérdezni, én nem tudom. Elég jó és stabil kapcsolataink voltak ezekkel az országokkal. Azt hiszem, jobban jártak a semlegességgel, mert az külön előnyökkel jár: legalábbis tárgyalási platformokat az európai feszültségek enyhítésére. Ideális kapcsolataink voltak Finnországgal. Egyszerűen tökéletesek. Nem voltak egymással szemben követeléseink, főleg területiek nem, nem beszélve másról. Nem is voltak csapataink ott, kivontuk a finn-orosz határról a csapatainkat. Miért tették ezt? Szerintem tisztán politikai megfontolásokból, egy nyugati klub tagjai akartak lenni, védernyő alatt. Miért kellett ezt? Nem értem. Ez egy abszolút értelmetlen lépés a nemzeti érdekük biztosítása szempontjából. De ők döntik el, mit akarnak. Ezt akarták. 

De nem voltak ott csapataink, most majd lesznek. Nem voltak ott pusztító rendszerek, most majd lesznek.

Miért? A gazdasági kapcsolataink nagyon jók voltak. Használták piacainkat, sok mindent vettünk tőlük. Mi ezzel a baj? De a helyzet meg fog változni. Nem kellenek igazából a termékeik” – fejtette ki Putyin.

Putyin szerint 

Finnországban voltak olyan jobboldali, konzervatív, nacionalista erők, akik nem akartak ilyen jó kapcsolatokat Oroszországgal, 

akik szerint az oroszok túl sok mindent vásároltak meg Finnországban, és aztán a mindennapok szintjén terjedni kezdett a ruszofóbia. 

Az orosz elnök szerint ezek a folyamatok is vezethettek Finnország elköteleződéséhez a NATO mellett, ami viszont Putyin szerint nem fog javítani az európai és a két nemzet közötti biztonságpolitikai helyzeten.

 

Összesen 251 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:22
🍓 ️ ­­A­­­ ­d­­ö­­g­­­ö­­­s­­­ ­­l­­­á­­­n­­­y­­o­­k­ ­v­­á­r­­n­­a­k­­­ ­­­r­­­á­­d­ 👉 𝗪­𝗪­­𝗪­­.­𝗖­­𝗨­𝗠𝟰­­­.­­𝗙­𝗨­­­𝗡
lajajakab11
2024. március 15. 01:10
MINDEN moszkovitának INGYEN OROSZ RULETT TRIPLA ezüstgolyóval! Körönként prémium VODKA " KREMLIN Special Metanol " grátisz! ínyenceknek polóniumos KAVIÁR extra! Haladóknak noviCSOKI ! KGB RAJONGÓKNAK BAJKÁL-TÚRA ÖRÖKLAKÁSSAL! csak a FÉLkegyelműek válaszoljanak!!
Tommaso
2024. március 14. 17:19
"kulfoldi, balos TV- hiradok"??? ennek az auditoriumnak elment az esze
Tommaso
2024. március 14. 17:10
Az agresszor, haborukirobbanto, teruletrablo, gyarmatosito, civilek tizezreit legyilkolo Orosz Birodalom sulyos karokat okozott az egesz vilaggazdasagnak is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!