Újabb diplomatabotrány: Lettország provokatív kommunikáció miatt kiutasított egy orosz diplomatát

2024. március 27. 21:35

„Elfogadhatatlan és provokatív nyilvános közlések” miatt utasították ki.

2024. március 27. 21:35
null

Nyitókép: GINTS IVUSKANS / AFP

Lettország nemkívánatos személynek minősítette az orosz nagykövetség egyik alkalmazottját, és kiutasította az országból. A külügyminisztérium kérésére a diplomatának április 10-ig kell elhagynia Lettországot. Az orosz nagykövetség ügyvivőjét szerdán közleményben értesítették a döntésről.

A lett fél indoklása szerint az orosz diplomatát

„a nagykövetség által hosszabb időn át tett elfogadhatatlan és provokatív nyilvános közlések” miatt utasították ki, amelyek éles ellentétben állnak a diplomáciai viszonyokra vonatkozó Bécsi Egyezménnyel.

Az ismételt helytelenítések ellenére az orosz nagykövetség „nem megfelelő nyilvános közléseket tett”, amelyek célja a lettországi állami intézmények lejáratása és a társadalmon belüli gyűlöletkeltés volt – áll a közleményben.

A külügyminisztérium további részleteket nem tett közzé. Az egykori szovjet köztársaság Lettországban jelentős létszámú orosz kisebbség él.

(MTI)

 

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:17
🍓 ️ ­­­A­­­ ­­­d­­ö­g­­ö­­s­­­ ­­­l­­­á­n­­­y­­­o­­k­­­ ­­v­­á­­­r­­­n­a­­k­­ ­­­r­á­­­d­­­ 👉 𝗪­𝗪­­­𝗪­­­.­­­𝗖­­­𝗨­­­𝗠𝟰­­­.­­­𝗙­­­𝗨­­­𝗡
Mich99
2024. április 24. 14:54
Nagyszerű, "provokatív kommunikáció" miatt ki lehet utasítani a Buzi Helytartót!
Dorset Naga
2024. március 28. 06:54
Birkózó szart ehettek....A NATO szoknyája mögött.
Korrupt Kornél
2024. március 27. 21:43
pressmann jenki mikor követi?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!