Biden szerint Trump egy 6 éves gyerek szintjén áll

2024. április 28. 10:10

„A csavaros észjárású Joe abszolút katasztrófa! ” – reagált közösségi oldalán a republikánusok elnökjelöltje.

2024. április 28. 10:10

Nyitókép: SAUL LOEB és TIMOTHY A. CLARY / AFP

Joe Biden amerikai elnök szombat este a Fehér Házi Tudósítók Egyesületének éves vacsoráján kritizálta elődjét, leendő elnökválasztási vetélytársát, miközben az eseménynek helyet adó épületnél tüntetők őt bírálták, hogy támogatja Izrael háborúját a Hamász szélsőséges szervezet ellen. Biden az estélyen azt mondta: 

Igen, a kor egy (fontos) kérdés. Felnőtt ember vagyok, aki egy hatéves gyerek ellen indul”. 

A 81 éves politikus később hozzátette a 77 éves Trump volt elnökről: „az előrehaladott kor az egyetlen közös bennünk”. Trump a Truth Social nevű közösségi médiaoldalon azt írta: „a csavaros észjárású Joe abszolút katasztrófa volt! Ennél rosszabb már nem lehet!”. A washingtoni Hilton szállodában megtartott esemény épületénél transzparenseket tartó tüntetők a gázai újságírók haláláról skandáltak. A tüntetők arra buzdították az újságírókat, hogy bojkottálják az évente megrendezett eseményt, és kiabáltak, amikor a kormányzat tisztviselői beléptek a szállodába. Az eseményen Biden úgy fogalmazott: „őszintén szólva nem kérem önöket, hogy foglaljanak állást. Arra kérem önöket, hogy emelkedjenek fel a pillanat komolyságához. Lépjenek túl a kampány mellékes dolgain, a figyelemelterelésen, amelyek uralják és szenzációhajhászássá teszik a politikát, összpontosítsanak arra, ami valójában a tét” – mondta az újságíróknak.   

A Fehér Házi Tudósítók Egyesületét 1914-ben alapították, és 1921 óta szinte minden évben megrendezik a vacsorát, hogy megünnepeljék az elnökségről tudósító riportereket, és pénzt gyűjtsenek különböző ösztöndíjakra.

(MTI)

 

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-81
2024. május 11. 22:56
🍓 ️ ­­I­­­g­a­z­i n­i­­­m­­f­­o­­m­­á­­n­­­i­á­­k­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­­.­­𝐗­­𝟏­­­𝟖­­.­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
Nemkellnév
2024. május 01. 17:47
Kiakolbólítják...vagy nem.
pepepapa
2024. április 28. 18:59
Megszólalt az eső-kelő.
Martell 2
2024. április 28. 17:35
Demens Joe meg egy három éves szintjét ostromolja alulról :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!