Kecskére a káposztát: ukrán határőr szökött át Moldovába

2024. április 22. 18:56

A határőr megvárta, míg társa elalszik, civil ruhába öltözött át, és egyenruháját, fegyverét hátrahagyva átlépte a határt.

2024. április 22. 18:56

Nyitókép: illusztráció, Sergei SUPINSKY / AFP

A dél-ukrajnai Odessza megyében egy járőrszolgálatot teljesítő ukrán határőr átszökött Moldovába – közölte hétfőn a Sztrana ukrán hírportál. A határőr megvárta, míg társa elalszik, civil ruhába öltözött át, és egyenruháját, fegyverét hátrahagyva átlépte a határt. Andrij Demcsenko, az ukrán határőrszolgálat szóvivője a nap folyamán korábban arról számolt be, hogy katonaköteles férfiak háromezertől tízezer dollárig (1,11-3,7 millió forint) terjedő összeget is hajlandók fizetni azért, hogy illegálisan átkelhessenek a határon. 

A kijevi vezetés 2022 februárjában általános mozgósítást hirdetett, amelyet azóta ismételten meghosszabbított. A hatóságok mindent megtesznek azért, hogy a hadköteles férfiak ne tudják elkerülni a katonai szolgálatot. Volodimir Zelenszkij elnök április 16-án aláírta a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt, amely egyes szigorítások mellett lehetővé teszi további ukrán állampolgárok százezreinek mozgósítását.

(MTI)

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-80
2024. május 03. 22:15
🍓 ️ ­­­A­­ ­­d­­­ö­­g­­­ö­­­s­­ ­­­l­­á­­­n­­­y­­o­k­­ ­­v­­á­­r­n­a­­­k­­­ ­r­­á­­d­­ 👉 𝗪­𝗪­­𝗪­­.­­𝗖­𝗨­­­𝗠𝟰­­.­𝗙­𝗨­𝗡
Házam Hazája
2024. április 22. 23:20
Ez érthető a kialakult helyzet és a megoldandó probléma árnyékában.
Kekec54
2024. április 22. 22:59
Tommaso! Elnézve a szellemi színvonaladat, a három és fél éves unokámnak több esze van mint neked, b+! Ennyi ostobaságot hogyan tudsz összehordani naponta és szarrá égetni magad mindig? Nézd csak meg a dislájkokat amit kapsz.
Patika
2024. április 22. 22:58
Neki volt lehetősége meg esze és mersze. Egyéb fikázás?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!