Kiszivárgott: ez a város lehet az oroszok következő célpontja

2024. április 22. 18:59

Az Ukrán Nemzeti Gárda egyik tisztje nemrég azt nyilatkozta, az oroszok „nagyon sikeresen nyomulnak előre Csasziv Jar irányába”.

2024. április 22. 18:59

Nyitókép illusztráció. Fotó: ANATOLII STEPANOV / AFP

A Kyiv Independent arról számolt be, hogy az orosz erők megvetették a lábukat a Csasohov Jartól három kilométerre északkeletre fekvő Bohdanivka falu körül, azonban azokat az orosz állításokat, melyek szerint teljesen elfoglalták volna, továbbra sem erősítették meg.

Az Institute for the Study of War (ISW) április 21-i elemzése szerint nem volt vizuális megerősítése sem annak, hogy a falu teljes mértékben orosz ellenőrzés alatt áll, és egyes Kreml-közeli források is arról számoltak be, hogy 

az ukrán erők északra és északnyugatra még mindig tartják a területet

– idézte a lap.

„Beásták” magukat az oroszok Bohdanivka térségében

Az Ukrán Nemzeti Gárda egyik tisztje a Suspline médiának adott interjújában azt mondta, hogy az orosz csapatok „nagyon sikeresen nyomulnak előre Csasziv Jar irányába”.

Volodimir Csernjak úgy fogalmazott, „meg kell érteni, hogy 

a város peremvidékét gyakorlatilag egy éve lerombolták, nincsenek kemény erődítmények”.

Hozzátette: „most, miután az orosz hadseregnek sikerült megvetnie a lábát Bohdanivka térségében, minden lehetséges erőforrást odahúztak, és jól beásták magukat”.

Megvan az oroszok következő célpontja

A lap idézte továbbá Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt is, aki egy interjúban azt mondta, hogy Oroszország május 9-ig megkísérli elfoglalni a Donyecki területen lévő Csasziv Jar városát. Az ukrán vezető kitért arra is, hogy látogatást tett a régióban, beszélt a katonákkal, akik azt mondták, 

nincs felszerelésük.

„Remélem, hogy a fegyverek időben megérkeznek, és visszaverjük az ellenséget” – tekintett a jövőbe Zelenszkij.

Úgy tűnik tehát, hogy Csasziv Jar, a Bahmuttól mintegy 10 kilométerre nyugatra fekvő város lesz Oroszország következő célpontja. Az ukrán hadsereg úgy véli, Oroszország kulcsfontosságú mérföldkőnek tekinti a várost a további előrenyomuláshoz – írta a Kyiv Independent. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2024. április 26. 18:23
Ez csak most esett le nekik? Bahmut vége óta lehet tudni.
Patika
2024. április 23. 06:54
Egy irányból várták, de négy helyen omlott ossze a qurvára megerősített védekezőnek leírt ukrán front. (itt olvastam legalább kétszer hogy beásták magukat a ne tovább orosz stopperek.)
zsuzsa-963
2024. április 22. 22:07
Azt hittem, hogy már Ogyessza következik
békalepcse2.0
2024. április 22. 21:49
Nagyon sikeres az ukrináci haderő önfelszámolása. Viszik az oroszok elé a darálandó hohohúst és az oroszok ha nem adják meg magukat akkor darálják...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!