Amerikában tombolnak és sértegetik a magyarokat, nem tudják elviselni, ami most történik

2024. május 09. 08:38

A washingtoni lap publicistája szerint hiába élnek jól a magyarok, idővel érezni fogják az elszigeteltséget Nyugat-Európától.

2024. május 09. 08:38
null

Nyitókép: AFP/Shawn Thew

Még az amerikai magyarellenes oldal megszokott stílusához képest is igencsak éles véleménycikk jelent meg a Washington Examiner oldalán, ahol nemes egyszerűséggel illiberálisnak, korruptnak és ostobának nevezi a szerző Orbán Viktor miniszterelnököt, valamint hosszasan gúnyolódik azon, hogy a világ egyik vezető hatalmának elnöke, Hszi Csin-ping az országba látogatott.

James Rogan látszólag képtelen elviselni, hogy Peking szoros szövetséget ápol a magyar kormánnyal, mint ahogyan azt is kelletlenül jegyzi meg, hogy európai összehasonlításban Magyarországon jól élnek az állampolgárok.

Hozzátette, a magyarok kulturálisan konzervatívak, erős családi értékekkel, az idő múlásával azonban érezni fogják a Nyugat-Európától való elszigeteltséget. Úgy véli, Orbán Viktor rokonszenve a kommunista Kínával nem meglepő, mert támogatja Oroszországot az Ukrajna elleni agressziójában – ilyen súlyos és eszement vádat egyébként még a legvérszomjasabb magyarellenes európai politikusok sem mondanak.

Igaz, nem James Rogan az első a tengerentúlon, aki képtelen elviselni a kiemelkedően jó magyar-kínai kapcsolatokat, a Magyarországot rendszeresen támadó Bloomberg is harcba szállt.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 200 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-83
2024. május 19. 04:47
🍓 ️ ­­I­­g­­a­z­i n­i­m­­f­o­­­m­á­­­n­­i­á­­­k­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­­­.­𝐗­­𝟏­­𝟖­­.­­­𝐅­­­𝐔­­𝐍
Intruder
2024. május 12. 09:43
Igyanak fost. Attól megnyugszanak.
koronaszepe
2024. május 10. 13:05
Alig várom már, hogy Trump legyen az elnök, majd ő lerendezi a Kína kérdést! 24 óra alatt...
Ma is bukik a Zorbán...
2024. május 10. 13:03
Az amerikai bolsevista suttyó szerint Amerika üzletelhet Kínával, Magyarország nem. Amerika vehet orosz uránt, Magyarország nem vehet orosz nyersanyagot. Noooóóóóórmááááálíííííís?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!