Csak a Fidesz riogat? Mutatjuk a nyugati politikusok háborús lázban égő nyilatkozatait

2024. május 18. 11:13

Ez pontosan az, aminek látszik.

2024. május 18. 11:13
null

Nyitókép: Képernyőmentés

A Telex, a 444, és az RTL azt állítja, csak a magyar kormány és a Fidesz fantáziájában létezik, hogy a nyugati politikusok egyre nagyobb erővel támogatják az ukrajnai háborút, írja a Bennfentes. Szerintük „a ferdítés és a valóság tagadása két síkon zajlik: egyrészt 

teljesen elhallgatják a nyugati vezetők egyre vadabb uszításait, nem számolnak be a háborús lázról, másrészt azzal vádolják a Fideszt és a kormányt, hogy alaptalanul riogatnak a háborúval.”

A lap összegyűjtötte az elmúlt három hét nyugati háborúpárti nyilatkozatait. Koskovics Zoltán, az Alapjogokért Központ geopolitikai elemzője ezeket látva így fogalmazott: „A háború 27 hónapja alatt egy lopakodó eszkaláció során a nyugati országok centiről centire kerültek egyre közelebb ehhez a korrupt háborúhoz. Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy kontinensünk békéjének sorsa ma a választók kezében van.”

Ön mit gondol? Mutatjuk a nyilatkozatokat a teljesség igénye nélkül:

1. Ursula 

von der Leyen háborús elnök akar lenni 

– adta hírül március végén a POLITICO c. brüsszeli lap – a baloldali média nem számolt be a Bizottság elnökének háborús terveiről.

2. Franciaország elnöke két héttel ezelőtt az ECONOMIST címlapján üzente meg a világnak ismételten: kész francia katonákat küldeni Ukrajnába. 

Franciaország Kijev kérésére katonákat küldhet Ukrajnába,

 ha az orosz hadsereg áttöri a frontvonalat – közölte Macron. De eddig nem érkezett ilyen kérés Ukrajnától – mondta a The Economistnak adott interjújában. Macron szerint Párizs már küldött katonákat Afrikába a terrorizmus elleni harcban, így nem zárja ki, hogy Ukrajnának is hasonló segítséget nyújtson.

3. Radoslaw Sikorski lengyel külügyminiszter, aki 

pár hete elismerte, hogy már most is vannak NATO-katonák Ukrajnában,

 május elején kijelentette: egy európai „nehézdandár” létrehozását javasolja, amely az EU szomszédos régióiban zajló eseményekre való gyors reagálásra szolgálna az Egyesült Államok bevonása nélkül. 

4. Baiba Braze lett külügyminiszter május elején azonban már egyértelművé tette, hogy 

ez a vita eldőlt, és azok, akik nagy hatótávolságú eszközöket szállítanak, engedélyt adtak az ukránoknak arra, hogy közvetlenül támadják Oroszországot:

 „Ukrajna már kapott nyugati fegyvereket, amelyekkel engedélyt kaptak arra, hogy orosz területre csapást mérjenek” – fogalmazott. Szerinte kezd megváltozni a nyugati országok álláspontja a fegyverek átadási záradékáról, amely eddig tiltotta ezek Ukrajna területén kívüli használatát. „Vannak már olyan országok, amelyek ilyen korlátozások nélkül adtak fegyvereket Ukrajnának” – jelentette ki Baiba.

5. Vjacseszlav Kukula, a lengyel hadsereg vezérkari főnöke szintén május elején jelentette be: 

Lengyelország 20 ezerről 150 ezerre növeli a hadsereg tartalékosainak számát.

 És mivel indokolta a tartalékosok növelését a lengyel vezérkari főnök? Ezzel: a 

„véres és hosszadalmas harcok küszöbön álló kezdete” miatt.

6. Stoltenberg NATO-főtitkár nemrégiben Kijevben járt. Hazafelé tartó vonatútján nyilatkozta a Reutersnek: az ilyen kudarcok [az amerikaiak féléves késedelme] azt mutatja, hogy „ideje lenne felülvizsgálni a Kijevnek nyújtott nemzetközi katonai segélyek koordinációját.”

7. Litvánia miniszterelnöke katonák küldésére is hajlandó, Macronhoz hasonlóan. 

„Litvánia kész katonákat küldeni Ukrajnába kiképzési misszióba” 

– fogalmazott Ingrida Šimonytė miniszterelnök. Ingrida Šimonytė a Financial Timesnak elmondta, hogy „parlamenti engedélye van arra, hogy csapatokat küldjön Ukrajnába kiképzési céllal – amit kormánya már korábban is felvetett -, de Kijev még nem kérte ezt.”

8. Május 6-án jelentette be az EU-s belső piacokért felelős biztos, hogy Brüsszel „katonai innovációs irodát nyit Kijevben”, még ebben az évben. Ezt Thierry Breton, a belső piacért felelős európai biztos mondta. „Európai katonai innovációs irodát nyitunk Kijevben, hogy hidat teremtsünk az európai innovatív startupok és az ukrán fegyvergyártó vállalkozások, valamint az ukrán hadsereg között, hogy 

az európai vállalkozások segíthessék az ukrán fegyveres erőket a harctéren” 

– mondta.

9. Május 12-én a Alexander Stubb finn elnök úgy fogalmazott, a békéhez vezető egyetlen út a csatatéren át vezet. 

„Most a békéhez vezető egyetlen út a csatatéren keresztül vezet” 

– Alexander Stubb finn elnök szerint a tárgyalások nem segítenek Kijevnek, folytatni kell a harcot.

10. Pal Jonson svéd védelmi miniszter május 13-án bejelentette, hogy Stockholm nem tervezi, hogy katonai személyzetet küldjön Ukrajnába – de megfontolhatja az új NATO-szövetségesei által javasolt lehetőségeket. Ugyanezen a napon Ulf Kristersson 

svéd miniszterelnök kijelentette, hogy Svédország kész engedélyezni a területén a nukleáris fegyverek telepítését háború esetén.

11. A kiadvány szerint Zelenszkij hivatalának vezetője, Andrij Ermak – aki rendszeresen egyeztet Soros György fiával, a trónörökös Soros Alex-szel -, és Rasmussen ex-NATO-főtitkár olyan „koncepciót” mutatott be, amely szerint még az idén meg kellene kezdeni a tárgyalásokat Ukrajna NATO-csatlakozásáról, és

 az országot 2028-ig véglegesen fel kellene venni a szövetségbe, függetlenül az Oroszországgal fennálló konfliktus kimenetelétől. 

A dokumentum társszerzői között van Hillary Clinton és Boris Johnson, valamint Alexander Kwasniewski volt lengyel elnök is.

És így tovább a végtelenségig. Ez mind csupán a magyar kormány fantáziájában létezik? – tehetjük fel a költői kérdést.

 

Összesen 291 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-91
2024. június 01. 00:29
🍓 ️ ­­É­r­­t­­é­­­k­­e­­­l­­­d­­ ­­a­­ ­s­z­e­­x­­­i­ ­­p­­u­­n­­c­­i­­­m­a­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­.­­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­.­­­𝐅­­𝐔­­­𝐍
alexandrosz-2
2024. május 18. 21:36
A békéről hazudoztok geci csicskák. A vétótlan köpcös geci újabb parancsot kapott a zsidó bunkergoblintól, miközben a kárpataljai magyarok legyilkolása, jogfosztása, kirablása tovább folytatódik. A csicska geci jól teljesitett eddig is, hiszen a szavazatával biztosított az eu. a magyarpusztító ukrán geci haverjaiknak a háborújukhoz: -- 85+50+5+50 milliárd eurót, - 13 szankciós csomagot (a 14-et most kotyvasztja a komisszár gazdáiddal), - sok tucat szankcióhosszabbítást (a 14-en most ügyködnek az aljas gecik), 6 havonta, - a magyarok pénzén áramot, gázt, üzemanyagot, gyógyszert, kötszert, gyógykezelést, üdültetést. Ráadásként a magyargyűlölő aljas hohol bandából naponta tízezreket "menekültekként" pénzeltek, etettek. Megszavazott mindent nekik a vètótlan köpcös geci csicska. Mindent is. A vámmentes, korlátozásmentes ukrán exportot, a magyar mezőgazdaság, méhészek tönkretételét is. Nem azt kell figyelni, amit a zsideszes gecik hazudoznak, hanem azt, amit csinálnak!
figyelő4322
2024. május 18. 17:07
Felmerül a kérdés: Mire is emlékeztet ez a 'karosszék katonák' nagy harciassága? Leginkább talán az I. WH (a. k. a. The Great War) kitörésének idejére. Harcias fogadkozások, lózungok 1914-bõl... 'The war to end wars'. Vagyis: 'A háború, amely véget vet a háborúnak.' (H. G. Wells, brit író és háborús propagandista) 'Tegyük a világot biztonságossá a demokráciáért” 'Lets make the world safe for democracy.'. (Woodrow Wilson, amerikai elnök és háborús uszító delirálása.) De otthon is ment a fogadkozás: Mire lehullanak a falevelek, gyõztesen itthon leszünk! 😳 Csakhogy ha ebbõl is egy hasonló háború lesz, akkor már nem gyalogsági puskával és rácsatolt tõrrel vivják meg, hanem SOKKAL halálosabb fegyverekkel. És nem milliók, hanem sokszáz milliók, esetleg milliárdok eshetnek áldozatul! Csak remélni lehet, hogy ezúttal csak üres szájtépés az egész...
Nemkellnév
2024. május 18. 16:43
A Nyugat mai világa megszokta azt, hogy ők élnek a legmagasabb színvonalon a világban(vajon mit érthetnek ez alatt?!). Nos, a mai vezetőik kiscserkészek azokhoz a népekhez képest, akiknek küzdeniük kell az életért. Azokhoz képest, akik még tudják, hogy a tehénből jön a tej, és húst enni nem bűn, hanem muszáj. Aki ezt nem hiszi kérdezzen meg egy oroszlánt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!