Francia EP-képviselő a Magyar Narancsban: Engedni kell Ukrajnának, hogy nyugati fegyverekkel támadja Oroszországot

2024. május 21. 16:25

„Ukrajna összeroskad a bombák alatt, ha hagyjuk, hogy Oroszország győzzön” – fogalmazott a Momentummal egy európai frakcióban ülő Bernard Guetta.

2024. május 21. 16:25

Nyitókép illusztráció. Fotó: DIEGO HERRERA CARCEDO / ANADOLU / ANADOLU VIA AFP

Bernard Guetta, francia EP-képviselő arról írt a Magyar Narancsban, „meg lehet és meg kell engedni az ukránoknak, hogy nyugati fegyverekkel támadják Oroszországot a saját területén”

A politikus úgy véli, hogy 

 viszont megmutatnák Putyinnak, hogy „nem csak a szájukat járatják, amikor azt mondják, hogy nem hagyják őt győzni”.

Ezt is ajánljuk a témában

Guetta azzal folytatta, az első feltevés szerint Putyin Harkivot akarja elfoglalni. „Olyan módszeresen halad előre, városrészről városrészre, hogy nem zárhatjuk ki, hogy valóban ez a célja, még ha azt is állítja, hogy nem ez a cél”

Majd azzal folytatta, „de lehet, hogy nem hazudik. Lehet, hogy emlékszik arra, hogy 

Groznijnál majdnem kilenc évébe telt, mire megszerezte a város felett az ellenőrzést. 

Lehet, hogy megértette, hogy Ukrajna második legnépesebb városát és másfél millió lakosát még ennél is nehezebb lenne letarolni” – idézte fel a francia képviselő.

Ezt is ajánljuk a témában

„Ez a második feltevés, de az is lehet Vlagyimir Putyin célja, hogy fegyver- és emberelőnyét kihasználva elnyújtsa a frontot, csapást mérjen Odesszára, Ukrajnát leszűkítse az ország nyugati felére, majd tárgyalásokat javasoljon az ország felosztásáról” – folytatta a gondolatmenetét.

Majd leszögezte, hogy egy dolog világos: 

ha a demokráciák nem akarják hagyni, hogy Vlagyimir Putyin győzzön, nem elég, ha csak felgyorsítják a Kijevbe irányuló fegyverszállításokat. 

„Hihetetlen, hogy csak a fővárosuk védett a légicsapásoktól”

„Ezt nyilvánvalóan meg kell tenniük, a lehető leggyorsabban, mert esztelenség, hogy az ukránok még mindig nem kapták meg az ígért vadászgépeket, botrányos, hogy spórolniuk kell a lőszerrel az orosz támadásokkal szemben, és hihetetlen, hogy csak a fővárosuk védett a légicsapásoktól, miközben az ország többi része védtelenül áll a pusztítással szemben” – jelentette ki Guetta.

A centrista-liberális Renew Europe frakció tagja hangsúlyozta, „a fő vétkesek az amerikai képviselőházban ülő trumpisták, de 

az európai fővárosokat is terheli felelősség ezekért a késedelmekért, amelyekért az ukránok a vérükkel fizetnek”. 

„Ukrajna összeomolhat”

Bernard Guetta írása végén arra hívta fel a figyelmet, hogy „Ukrajna összeomolhat”

„Nyissuk ki a szemünket. 

Ukrajna összeroskad a bombák alatt, és ha hagyjuk, hogy Oroszország győzzön, 

akkor könnyedén megfélemlítheti a határaihoz legközelebb eső országokat, megoszthatja az Európai Uniót, és többé már nem is kell fegyvert használnia ahhoz, hogy domináns hatalomként ráerőltesse magát Európára” – vázolt fel egy nem túl optimista forgatókönyvet az EP-képviselő.

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jan36
2024. május 23. 15:22
A kijelentéseinek és az azt követő fejleményeknek nincs tétje ennek a marhának. 73 éves. Harcolni biztos nem fog. Kenyere javát megette. Az esetleges "eutanáziáért" még csak fizetnie sem kell. Az atomtűz olyan gyorsan elintézi, hogy pislogni sem lesz ideje. És a temetést is megspórolja. És, az sem lesz, aki emlékezne rá. Csettintve, hogy ez a botcsinálta marsall milyen okosakat mondott.
Averti
2024. május 21. 18:26
A globalista-internacionalista zsarnokság ideológiájának embertelensége nem elsősorban határtalan türelmetlenségében mutatkozik meg, hanem abban, hogy nem ismer határokat vagy mértéket; semmi sem drága neki: fiatal katonák százezreinek élete, tönkretett családok, lelkileg örökre megnyomorított gyermekek, felperzselt városok és saját gyermekeink és Európa jövője sem. Az, hogy ma Európában ez jelenti az uralkodó ideológiát, jelzi hogy Európa hanyatlása immár megkérdőjelezhetetlen.
nempolitizalok-0
2024. május 21. 17:41
Messziről kibaszott nagy arcuk van ezeknek a francia tetveknek.
fatman
2024. május 21. 17:40
az összes ilyen mocsok azonnal húzzon el egy ukrán lövészárokba, a kurva anyátokkal együtt!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!