Franciaország válságban van

2024. május 21. 19:00

Macron bár tehetséges politikus, nem tudott kiutat mutatni.

2024. május 21. 19:00
Demkó Attila
Demkó Attila
Facebook

Nyitókép: Facebook

„A nap két általam legérdekesebbnek tartott híre Franciaországgal kapcsolatos. Macron elnök úgy döntött, utazik csekély 17.000 km-t és Új Kaledóniába megy, mivel a nagyjából 2000 csendőr, rendőr és katona nem tudta megszilárdítani a helyzetet. A másik az, hogy Párizs támogatja a Netanjahu miniszterelnök és a Hamasz vezetői elleni elfogatóparancsot. Az utóbbi pont ugyanannyira elképesztő (mármint az izraeli miniszterelnök és a Hamasz terroristáinak egy platformon kezelése, akárhogy is magyarázzák nem az. De az.), mint amennyire felháborító, de egyben érthető. 

Az »arab« utca Párizsban, Lyonban, Strassbourg-ban van, az olimpia előtt jól jön egy gesztus, kérdés elég lesz-e. A másik egy egészen elképesztő történet, de Franciaország magának kereste a bajt a törvénymódosítással, ami az ország eredeti lakosságát még rosszabb helyzetbe hozta volna a szavazati jog bővítésével a betelepülők esetén. Mitől Franciaország Új Kaledónia? Attól, hogy a nemzetközi jog annak ismeri el, egyébként egy 1853-as hódítás, ami után a franciák nagyon keményen elnyomták a helyi népességet – annyira keményen, hogy az tényleg a népirtása kategóriája lehet. Ma ugyan demokrácia van, de az mit old meg, ha az őslakos népességet a betelepülők permanens kisebbségbe szorítják? Lehet, hogy az azeriek vagy akár az oroszok is benne vannak a lázongás erősítésében – de a tűz ott volt, és Párizs egy nagy adag olajat öntött rá. Franciaország válságban van, és Macron bár tehetséges politikus, nem tudott kiutat mutatni.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gilou-au-clavier
2024. május 22. 22:33
Természetesen az EU-ban második Romungróországban minden ajj, defasza :D Alulról második.
iimre
2024. május 22. 22:15
"Franciaország válságban van" Jajaja: is.gd/Dclplp — 2017-europa-kovetkezo-vilaghaboruja-franciaorszagban-kezdodik
pipa89
2024. május 22. 13:48
Tehetséges, egy nagy büdös lópikulát! Kavarja a szart, pontosan úgy, hogy minél nagyobb káosz legyen. Erre kapta a megbízását a Rothschild Bankháztól.
konyvtaros-0
2024. május 22. 13:00
Mar csak 16% s tamogatottsaga van ennek a demko ur altal tehetseges politikusnak tartott macronnak..es ez a francia szavazok itelete de gondolom demko urat aki fuggetlen elemzo ez nem igazan zavarja a velemenye megformalasakor.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!