Látványos fordulat: a migránspárti brit Munkáspárt hirtelen a migráció megfékezését ígéri

2024. május 10. 12:55

Keir Starmer pártelnök azt mondja, hogy véget vet a konzervatívok „kemény beszéd, semmittevés kultúrájának”, azt ígéri elsősorban az embercsempészekre sújtanak majd le, ha nyernek.

2024. május 10. 12:55
migránsok, britek

Nyitókép: MTI / AP / Europa Press / Europa Press

***

Nem áll jól a konzervatívok szénája, a tory kabinet nagy valószínűséggel óriásit bukik majd: a brit Munkáspárt 30 százalékosra növelte fölényét a kormányzó Rishi Sunak-féle konzervatívokhoz képest. Ez azt jelenti, hogy míg a Munkáspártra 48 százalék voksolna, a Konzervatív Pártra alig 18.

Ez bizony sommás ítélet, többek között a toryk bevándorláspolitikája fölött is,

hiszen továbbra is hatalmas tömegekben áramlanak az illegális bevándorlók az országba, elsősorban kis hajókon a La Manche-csatornán keresztül – el is nevezték a dolgot „csónak-krízisnek” vagy „ladik-krízisnek”.

A konzervatívok kétségbeesetten kapkodtak valamiféle megoldás után, természetesen az ellenzék folyamatos ellenállása és számos belső harc közepette.

Így született meg többek között a Ruanda-terv, vagyis hogy az illegális bevándorlókat Ruandába küldenék,

amellyel megállapodást is írt alá a londoni kormány.

Ezt is ajánljuk a témában

S ahogy a kampány forrósodik, az ígéretek is szaporodnak, már határideje is lett az első migránsok Afrikába zsuppolásának.

Ezt is ajánljuk a témában

A 14 éven át tartó konzervatív kormányzástól ezt édeskevésnek tartják a választók.

Bele is szállt rendesen a kormányba pénteken Keir Starmer, a Munkáspárt vezetője. Mint az Euractiv megírta, azt mondta:

ha pártja győz a választásokon (a helyhatóságiakon egyébként tarolt), akkor véget vet a konzervatívok „kemény beszéd, semmittevés kultúrájának”, és „kemény, de pragmatikus” politikát vezet be a Ruanda-terv helyett.

Ennek szellemében több száz végrehajtó tisztviselőt venne fel egy „határbiztonsági parancsnokság” égisze alatt, amely a rendőrség, a hazai hírszerző ügynökség és az ügyészek munkatársait fogja össze, hogy a nemzetközi ügynökségekkel együttműködve megállítsák az embercsempészeket. Emellett kemény terrorellenes fellépést alkalmazna az embercsempészbandák ellen, akik a kishajós átkeléseket szervezik a migránsoknak.

A Munkáspárt szerint az új egységben dolgozó több száz új speciális nyomozó, hírszerző ügynök és külföldön dolgozó rendőr fel lesz hatalmazva arra, hogy házkutatásokat hajtson végre, és vagyontárgyakat foglaljon le.

Elég a trükkökből és a gesztusokból, tettek kellenek

– üzente ezzel az ellenzék vezére. Azt nem tette hozzá, hogy az EU-val is szívesen egyezkedne migránskvótákról.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-83
2024. május 19. 04:46
🍓 ️ ­­­I­­g­­a­­­z­i n­­i­­­m­f­o­­­m­­­á­­­n­­­i­­­á­­k­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­.­𝐗­­𝟏­­𝟖­­.­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
Burdisgarage
2024. május 10. 14:33
Igérgetni bárki tud, főleg a választások idején.
szintetikus
2024. május 10. 14:11
Ezek a fradiban játszó négerek? Nem látok különbséget.
Kriszta67
2024. május 10. 13:29 Szerkesztve
Na ja. Elkezdődött amit minden épeszű tudott. Hogy ha elegen lesznek, akkor nem az őket betelepítő nemzetáruló pártokra fognak voksolni, hanem a sajátjaikra. Erről beszélt ma Rehák Andrea. https://youtu.be/01vbL6dWvUk?si=SNiCfIE8dIJTdbJp
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!