Több órán keresztül hallgatták ki Fico merénylőjének a feleséget

2024. május 16. 20:51

A lévai Cintula család lakását átkutattak és személyes holmikat is elkoboztak.

2024. május 16. 20:51

Nyitókép: Alex HALADA / AFP

Nem hivatalos értesüléseink szerint szerdán este 21 óra tájban a rendőrök jártak a lévai Cintula család lakásán, amit átkutattak, személyes holmikat koboztak el és a feleségét elvitték kihallgatásra, ami csaknem két órán át tartott – olvasható az Infostart hasábjain.

Az elkövető és felesége korábban pedagógusként dolgoztak, és két gyermeket neveltek fel, egy fiút és egy lányt. Cintula több alkalommal járt a lévai levéltárban kutatásokat végezve, ahol szerény, visszafogott emberként emlegették. Ugyanakkor önmagát bizonyos értelemben rebellisnek tartotta, és 

költőként többször kifejezte, hogy amit nem tehet meg a valóságban, azt versben mondja el. 

Egy nem hivatalos lévai közösségi oldalon azt is megosztották róla, hogy az építészeti szakiskola egykori mestereként sokan ismerték. 1986 és 1987 között dolgozott itt, de egy május 1-ji incidens miatt elbocsátották, mert az akkori kommunista párt és a szocializmus ellen fejtette ki a véleményét.

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-91
2024. június 01. 00:30
🍓 ️ ­­É­­r­t­­é­k­e­­­l­­d­ ­­a­ ­­­s­­­z­e­­­x­­i­­­ ­p­u­­­n­­­c­i­m­­a­t­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­.­­­𝐗­𝟏­𝟖­­.­­­𝐅­𝐔­𝐍
polárüveg
2024. május 17. 11:48
Tisztelt Tommaso 21:38! Valótlant állít, mert - nem baloldaliak szemét lőtték ki, ujját törték el, kardlapozták viperázták eszméletlenre 2006-ban; - nem baloldali politikus bábufejét rugdalták végig az utcán; - nem jobboldaliak emlegettek IFA-platót, és még sorolhatnám. A Dunába lövetés kultúráját is a baloldal ikonikus alakjai hozták divatba 1919-ben. Tessék vigyázni, nehogy úgy járjon , mint a regénybeli Pinocchio, mert akkor a hazugságoktól óriásra nőtt orral nehéz lesz kimenni a slozira... Tisztelettel!
Obsitos Technikus
2024. május 17. 10:43
És? Nem ért rá?
Mátyás01
2024. május 17. 06:59
Magyarként nem szeretem Ficót, elég sok magyarellenes megnyilvánulása volt neki és a pártjának, de kíváncsi lennék, hogy egy szlovák miért akarta megölni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!