Húszmilliós kormányzati támogatást kap az A38

2012. november 23. 10:47

A kormány 20 millió forint támogatást biztosít a fővárosi A38 hajó működtetői számára koncertek megvalósításához, illetve videó- és hangfelvételek készítéséhez.

2012. november 23. 10:47

A kormány a rendkívüli kormányzati intézkedések előirányzat terhére 20 millió forint támogatást biztosít a fővárosi A38 hajó működtetői számára koncertek megvalósításához, illetve a kiemelkedő produkciókat megörökítő video- és hangfelvételek készítéséhez. Az A38 Kulturális Közhasznú Nonprofit Kft. zenei programjai során nagy figyelmet fordít a fiatal hazai előadók bemutatására. Részt vesz nemzetközi programokban, valamint jó kapcsolatot ápol hazai és külföldi intézményekkel, fesztiválokkal, aminek köszönhetően a kevésbé ismert, de jelentős hazai előadók külföldi fellépéseinek megszervezésében is fontos tevékenységet végez – hangsúlyozta az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) Kultúráért Felelős Államtitkársága közleményében.

A Petőfi híd budai hídfőjénél található A38 zenei repertoárját a dzsessz, a rock, a világzene és az elektronikus zene bemutatása adja, a hely elsősorban a nem populáris könnyű- és kortárs zenei koncertek megrendezését helyezi előtérbe. Programjainak jelentős részéről kép- és hangfelvételek készülnek, amelyek idén a Duna Televízió műsorán láthatók, kiállítóterében pedig rendszeresen képzőművészeti tárlatokat is bemutatnak. „Az események megörökítésével, archiválásával az A38 nemzeti kulturális emlékeket dokumentál, a kulturális örökséget gazdagítja” – közölte az Emmi.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!