Már hajat is lehet nyomtatni

2015. október 30. 07:51

A Carnegie Mellon kutatói már hajat és szőrt is tudnak nyomtatni, a jövő fogkeféi már így készülnek.

2015. október 30. 07:51
Andrew Tarantola

A Carnegie Mellon University kutatóinak találmányával már lehet „valósághű" hajat is nyomtatni, ehhez csak egy olyan 3D nyomtató kell, ami a FDM (fused deposition modeling) technológiát kezeli. A lényeg a szoftverben rejtekezik, ugyanis együtt nyomtatja az objektum testével a „hajat" a printer, például egy ecset esetében a testet és a sörtéket,csak a megfelelő vastagságot kell beállítani, hogy éppen mit akarunk kinyomtatni.

Maga a haj/sörte szálanként lesz kinyomtatva, így elég lassú még az előállítása, viszont időtálló szerencsére. Nemcsak hajat, hanem bármiféle szőrt, sörtét is tartalmazó tárgyat is lehet nyomtatni így. A legvalószínűbb viszont, hogy fogkefék gyártásánál fogják először alkalmazni az új technológiát.
 

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2017. február 14. 18:32
Nincs többé kopasz fej (csak seggig érő homlok)!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!