A gazdag országokban az emberek a magány miatt halnak meg

2018. január 26. 11:23

Az elszigeteltség, a magány és az egyedül élés épp akkora halálozási kockázatot jelent, mint az elhízás.

2018. január 26. 11:23
Cassie Werber

„Julianne Holt-Lunstad, a Utah-i Brigham Young Egyetem pszichológiaprofesszora múlt héten metaelemzéseket mutatott be az Amerikai Pszichológiai Társaság találkozóján. Az első, amely összesen több, mint 300 ezer embert vizsgáló 148 tanulmányt tekintett át, arra jutott, hogy 50 százalékkal csökken a korai halál valószínűsége, ha több társadalmi kapcsolata van valakinek.

A második metaelemzés 70 tanulmányt tekintett át, amelyek összesen 3,4 millió amerikai, európai, ázsiai és ausztrál embert vizsgáltak. Ezek eredménye az volt, hogy az elszigeteltség, a magány és az egyedül élés épp akkora halálozási kockázatot jelent, mint az elhízás.”

 

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
duzur
2018. november 02. 20:46
Egy igen jó megoldás azok részére akik magányosnak érzik magukat, az a "közös-ház"-beli életforma, ami Ausztriában is egyre terjed. Ez annyit jelent, hogy kis lakásokba, egy erre kialakított házba, olyan bérlök költöznek , akik elözöleg már összeismerkedtek és összeillenek. A kis lakásokat közös helységek egészítik ki, mint társalgó, közös konyha, kert, stb. (Hol mire van igény és pénz.) Ezekre a lakókra jellemzö a kölcsönös segítökészség és a sok közös program. Igen jók a tapasztalatok ezen a téren.
duzur
2018. november 02. 20:44
Elnézést az "élni"-hez véletlenül odacsúszott "e" betüért. Nem árt lektorálnom a saját szövegeimet is, de hát mit tegyek, ha inkább a tartalomra figyelek. :-) Különben azt mondják, igen sokat fejlödött a magyar-tudásom, amióta mandinerezek.
annamanna
2018. november 02. 20:42
Volt egy állatorvos. A kórháztól egy percre lakott. Két orvos fia volt. Az öreg autóvezetés közben szívinfarktust kapott, ott helyben vége is lett, senki sem tudott neki segíteni. Ennyit arról, hogy a család meghosszabbítja az életet.
balbako_
2018. május 08. 07:54
Ha nincs Isten, haza, család, akkor ez következik be, amit itt leírtak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!