Milák Kristóf megszólalt: A versenyzésben szünetet tartani nem hátralépés

2024. február 28. 12:02

A fiatal úszó elárulta, szüksége volt az elmúlt időszak hosszabb pihenőjére.

2024. február 28. 12:02

A versenyzésben szünetet tartani nem hátralépés, hanem a siker egyik része lehet – mondta Milák Kristóf olimpiai, világ- és Európa-bajnok úszó, aki hosszú időre eltűnt a nyilvánosság elöl.

Ezt is ajánljuk a témában

Milák elárulta, 

szüksége volt az elmúlt időszak hosszabb pihenőjére”.

A 200 méter pillangó 24 éves világcsúcstartója annak kapcsán osztotta meg gondolatait, hogy első magyarként csatlakozott a párizsi olimpiai és paralimpiai játékok hivatalos fizetéstechnológiai partnere, a Visa „csapatához”.

„Óriási megtiszteltetés számomra, hogy első magyarként csatlakozhatok a Team Visa kiváló sportolókból álló csapatához. Az előző időszak hosszabb pihenőjére testileg és mentálisan egyaránt szükségem volt. A Visa támogatása sokat jelentett számomra az elmúlt hónapokban, hiszen a nehézségek ellenére is mellettem álltak és bíztak bennem. Remélem, hogy újra motiválni tudom majd az embereket –  mondta a cég közleményében Milák Kristóf.

Ezt is ajánljuk a témában

A budapesti világkupán tért volna vissza

A tokiói olimpián 2021-ben 200 méter pillangón arany-, 100 méteren ezüstérmes világklasszis úszó legutóbb tavaly áprilisban, az országos bajnokságon versenyezett, majd júniusban jelezte, hogy nem indul a fukuokai világbajnokságon. Egy korábbi bejelentés alapján októberben, a budapesti világkupán tért volna vissza, de végül ekkor sem láthatták a rajongók, mint ahogyan most februárban a dohai világbajnokságon sem. Edzője, Virth Balázs tavaly októberben elárulta, tanítványa fél éve nem végzett olyan edzésmunkát, amely az élsporthoz szükséges. A szakember akkor úgy fogalmazott, ahhoz, hogy Párizsban 200 méter pillangón megvédje olimpiai bajnoki címét Miláknak „már tegnap” meg kellett volna kezdenie az edzéseket.

A szerdai közleményből kiderül, hogy a sportolók személyes és szakmai fejlődéséhez a Team Visa anyagi támogatást, jótékonysági törekvéseikhez segítséget, pénzügyi edukációs, illetve mentális egészségüket és jóllétüket elősegítő eszközöket nyújt.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Reuters / JOEL MARKLUND

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:15
🍓 ️ ­A­­ ­­­d­ö­­g­­ö­­s­ ­­l­­á­­­n­y­o­­k­­­ ­­­v­á­­­r­­­n­­a­­k­ ­­­r­­­á­­­d­­ 👉 𝗪­­­𝗪­𝗪­­­.­­𝗖­­­𝗨­­­𝗠𝟰­.­­­𝗙­­­𝗨­𝗡
egonsamu
2024. március 06. 21:02
Egy élsportoló olyan ember, aki sportágában a lehetséges maximumot hozza ki magából. Ehhez föleg az úszásban emberfeletti terhelésekkel kell megküzdenie. Vagy úszott már valaki a sok pofázó és okoskodó közül 6 vagy 8 kilométert egy kis uszodai medencében ? Föleg a sportvezetöktöl, edzöktöl elvárnám, hogy a sportolót védjék és esetleges problémákat ne a nyilvánosság színpadán próbálják még fokozni. Mert problémát megoldani csak megfontolt öszinte és bizalmas környezetben lehet. Nem a médiában hangszóróval, gyülölködéssel és okoskodással. Remélem Milák elég erös ahhoz, hogy saját lehetöségeinek a legjobbját hozza Párizsban is.
Töki
2024. február 28. 18:43
Kíváncsi leszek!
Box Hill
2024. február 28. 15:40
A puding próbája az evés. Minden egyéb, duma. Persze, lehet, hogy lajhár verseny is lesz már.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!