Ezt gondolja Mészöly Géza arról, hogy Marco Rossi beérte az örökranglistán az édesapját

2024. március 27. 15:20

Mészöly Géza szerint Rossi ragyogóan alkalmazza a magyar-válogatottnál az olasz taktikai repertoárt.

2024. március 27. 15:20
Sal Endre

Nyitókép: Marco Rossi (balra) és Mészöly Kálmán. Fotók: MTI-archív/Czeglédi Zsolt, Németh Ferenc

Marco Rossi a szövetségi kapitányok között fellépett az örökranglista dobogójára, immár a legendás játékos és edző, Mészöly Kálmán társaságában található 61 mérkőzéssel. A Mandiner Mészöly Gézát, a Szőke Szikla fiát, az Újpest trénerét kérdezte arról, milyen érzésekkel fogadta, hogy Rossi felsorakozott az édesapja mellé az örökranglistán.

Ezt is ajánljuk a témában

„Apu még megélte a Rossi-éra első sikereit és mindig azt mondta, megérdemelt, mert tudja, mit akar és meg is valósítja. Együtt voltunk kint apuval a Puskás Aréna megnyitó mérkőzésén is. Örült Rossi sikereinek és tudta, hogy idővel beéri a listán, ám ez egy cseppet sem bántotta, sőt. Persze viccesen azért hozzá teszem, apu 61 alkalommal ült szövetségi kapitányként a magyar-válogatott kispadján, de mellette pont 61 alkalommal a csapatban is játszott. Marcónak ezen a téren még van mit bepótolnia…” – mondja Mészöly Gáza, aki annak idején, amikor Rossi a Kispest edzője volt, ő pedig a Haladásé, több alkalommal is találkoztak. 

Mészöly Géza szerint jó irányba halad a Rossi-válogatott.
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Már a kispesti években látszott, különleges képességei vannak ehhez a szakmához.

Az olasz taktikai repertoár, amelyet átültetett, hihetetlenül eredményes. Néhány éve csak néztük, hogy sok nyugati ország okosan honosít, Rossi pedig ezen a téren is ragyogó megoldásokat választott, elég, ha csak Nego, Willi Orbán és Callum Styles honosítását említenem. Pszichológusként is kiváló, de ez minden nyilatkozatából is sugárzik. Azt szokták mondani, egy csapat olyan, mint az edzője. És a magyar-válogatott egy nagyon jó csapat!” – összegzett Mészöly Géza. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
letsgobrandon-2
2024. március 27. 17:29
Honosításból nekem Négó Lajos a király... pedig rasszista vagyok .. az a pacák nagyon hasznosan játszik (persze a többiek sem kutyák).. szóval Pacsi neki ! IS Rossi nagyon patent csapatot rakott össze ... mille gracie !
kulakman
2024. március 27. 17:04
Kint voltam a legendás magyar-norvégon annó ,mikor a fater vezényelt,rég volt ma már még nagyon nem is nézem a focit , de ezt nem javaslom másnak , mindenki élvezze a focit ha érdekli!
Reszelő Aladár
2024. március 27. 16:30
Az öreg még a régi iskola képviselője volt és ösztönből tette a dolgát. Ma már ez kevés lenne, de a szíve az mindig megvolt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!