Milák után ő lehet a következő olimpiai bajnokunk – ezt gondolja az elnök

2024. március 26. 07:03

Az úszósport szakértői egyetértenek abban, hogy Kós Hubertnek reális esélye van arra, hogy olimpiai érmet nyerjen Párizsban.

2024. március 26. 07:03
null

Nyitókép: Yuichi YAMAZAKI / AFP

Kós Hubert, a világbajnok úszó, folyamatosan javuló eredményeket ér el. Sokan úgy vélik, hogy a párizsi olimpia mérföldkő lehet a számára. Wladár Sándor, a hazai úszószövetség elnöke is osztja ezt a véleményt – írta meg a Borsonline.

Bár Hubert még mindig csak huszonegy éves lesz március 28-án, de már megnyerte az 200 vegyes és 200 háton Európa-bajnokságot, valamint tavaly világbajnok lett 200 háton.

Március 20-án az Egyesült Államokban tanuló sportoló az össz-amerikai egyetemi rekordot döntötte meg 200 yardos távon, ami egyenértékű a méterben számolt világrekorddal. Szorgalma példaértékű, és egy olyan nemzetközileg elismert tréner segíti őt, mint Bob Bowman. Bowman korábban Michael Phelps 23 olimpiai aranyérmének felkészülését irányította.

Így a szakmai berkekben joggal remélhetik, hogy Hubert is hozzájárulhat majd Magyarország olimpiai sikereihez.

Ha ugyanígy folytatja, ahogyan eddig tette, akkor aranyérmet szerezhet hátúszásban

– mondta Wladár Sándor, majd hozzátette, hogy „a hát nem a gladiátorok, izomemberek száma, hanem a technikáé és a megfelelő vízfekvésé, és e téren Hubi jól áll”.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:05
🍓 ️ ­A­­ ­­d­­­ö­­­g­­­ö­s­­ ­­­l­­á­n­­y­o­­k­­ ­­v­­á­r­n­­a­­­k­­­ ­r­á­­­d­­ 👉 𝗪­­𝗪­­𝗪­.­­𝗖­­𝗨­𝗠𝟰­.­­𝗙­­­𝗨­­𝗡
tintapaca
2024. március 26. 10:38
Kós Hubertnek az a szerencséje, hogy az USA-ban tanul és edz. Így a haza úszósport hiénái, haszonélvezői nem tudnak rátelepedni, mint azt Milákkal tették.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!