„Kedvelem játékosként, de...” – a Fradi edzője elmondta a véleményét ifjabb Lisztes Krisztiánról

2024. április 29. 16:47

Dejan Sztankovics egy ideje nem adott játéklehetőséget az idény végén távozó fiatalnak, aki most gólpasszal és góllal tért vissza.

2024. április 29. 16:47
Dejan Sztankovics, a Ferencváros vezetőedzője

Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

A Ferencváros a hétvégén 2-1-re legyőzte az MTK-t, a csapatban helyet kapott a sérülését követően visszatérő ifjabb Lisztes Krisztián, és azonnal meghálálta a bizalmat, hiszen gólpasszal és góllal is hozzájárult a sikerhez. A Fraditól a szezon végén távozó és az Eintracht Frankfurt együtteséhez szerződő  labdarúgó februárban sérült meg, de 

március végére már egészséges volt – ennek ellenére azóta mindössze 35 perc játékidőt kapott edzőjétől, Dejan Sztankovicstól, azt is csak miután a Fradi bebiztosította a bajnoki címet

Hogy miért történt így, azt csak találgatni lehet. Mindenesetre a vezetőedző a meccset követően tett nyilatkozata beszédes volt. A Fradi fiataljainak adott játékpercekkel kapcsolatban a menedzser úgy fogalmazott, „Ezek a fiatalok jelentik a Ferencváros jövőjét. Emlékszem, én is tizenhat és fél évesen debütáltam a Zvezdában. Hatalmas gratuláció jár a játékosaimnak, Tóth Alex, Kehinde, Dhonata és Lisztes is megtette a magáét. Próbálok annyi lehetőséget adni nekik, amennyit csak lehet, a legtöbbször velünk is edzenek, minden esélyük megvan arra, hogy szép karriert fussanak be.”.

 Sztankovics külön is dicsérően nyilatkozott Lisztesről, de egy apró megjegyzéssel árnyalta a képet. 

„Nagyon jól játszott az első félidőben, iszonyatosan tehetséges, nagyon kedvelem játékosként, de sokat kell dolgoznia a jövőben. Remélem, hogy idővel fontos játékosa lesz a magyar válogatottnak, mert minden adottsága megvan hozzá, nagyon jól cselez, lát a pályán, 

de én úgy látom, hogy többet kell dolgoznia.

 Hosszú sérülés után tért vissza március közepén, amikor nagy menetelésben volt a csapat, és nem tudtam elég lehetőséget biztosítani neki, mert minden meccs döntő fontosságú volt” – mondta a sportal kérdésére válaszolva a szerb szakember. 

A Ferencváros menedzsere lecserélését követően súgott valamit ifj Lisztes Krisztán fülébe, hogy mit mondott, arról a labdarúgó beszélt a Nemzeti Sportnak. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tintapaca
2024. április 30. 16:50
Ez a balkáni haramja vezér külsejű figura valószinüleg azért nem adott játék lehetőséget az ifjabb Lisztesnek, mert nem adták le neki a zsetont. Tudomásom szerin t az ifj Lisztesnek az apja a menedzsere, és egyenesebb utat kíván a fiának, aki el is igazol a Fradiból. A külföldiek játszatása a a külföldi edzők által irányított csapatoknál divat. A tisztán magyar játékosokból álló Paks az élő cáfolata az FTC igazgatójának, Orosznak, aki azt nyilatkozta, hogy nincsenek nemzetközi szintű edzőink és játékosaink. És Lőw Zsolt, Dárdai Pál? Ezért drukkolok a Debrecennek, a Paksnak, a Kecskemétnek. Fradi-drukker voltam kiskorom óta, ott voltam a Malmő elleni visszavágón, ahol a malmői 3:1 után a Nyilasiék játszadoztak, de akkor is élmény volt Nyilasit, Ebedlit , szőkét, Kű Lajost Páncsics Miklóst stb. látni. Nem csípem sem Abu Fanit, sem Marqhinost, és a többit sem, mert elveszik a lehetőséget és a jövedelmet a fiatal magyar tehetségektől. Igaza volt Heminwaynek az interjújában!
zakar zoltán béla
2024. április 29. 21:27
Nyet"FRADI"
szintetikus
2024. április 29. 19:18
szerb őrölt, aki négereket tutujgat
italosiparos
2024. április 29. 18:59
Remek játékos lehet belőle,tudásban már most válogatott szinten,csak fejben rendbe kell tenni a dolgokat.Ez most egy szép teljesítmény volt,csak így tovább.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!