Cristiano Ronaldo újabb gólkirály címet ünnepelhet

2024. május 05. 16:07

A portugál klasszis elnyűhetetlen, még 39 évesen is ontja a gólokat, igaz, már csak a szaúdi profi futball-ligában. Az ötszörös aranylabdás a hétvégén mesterhármast szerzett az Al Nasszrben, s csapata fölényes, 6–0-s győzelmet aratott.

2024. május 05. 16:07

Nyitókép: Fayez Nureldine/AFP

 

Gálamérkőzést láthattak a nézők az Al Nasszr–Al Wehda szaúdi bajnokin. A rijádi csapatban ezúttal minden sztár csillogott: Sadio Mané egy gólt és gólpasszt, a vb-ezüst- és bronzérmes horvát Marcelo Brozovic egy gólpasszal, míg a portugál válogatott Otávio egy-egy góllal és gólpasszal vette ki a részét a 6–0-s sikerből. A főszereplő azonban ezúttal is Cristiano Ronaldo volt, aki mesterhármast szerzett az Al Wehda ellen.

Az Al Nasszr portugál csatára – aki a 2023-as naptári évben a világ legeredményesebb futballistája volt – így 30 bajnokin 32 gólnál jár már (ezek közül tízet ért el büntetőből), és három fordulóval a zárás előtt minden bizonnyal behozhatatlan előnnyel vezet az Al Hilal szerb válogatott csatára, a 23 találatnál járó Alekszandar Mitrovics előtt – írja az Origo. Ugyanakkor már az is biztos, hogy Ronaldo idén sem lesz szaúdi bajnok, ugyanis a 83 ponttal listavezető Al Hilal még egy meccsel kevesebbet játszva is 9 ponttal vezet az Al Nasszr előtt.

A kupagyőzelem azonban még összejöhet Ronaldónak. Május 1-jén az Európa-bajnok támadó két góljának is köszönhetően az Al Nasszr 3–1-re legyőzte az Al Khaleejt, és ezzel bejutott a Szaúd-arábiai Király-kupa döntőjébe. A rijádiak ellenfele a fináléban a triplázásra készülő Al Hilal lesz.

 

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-82
2024. május 18. 02:08
🍓 ️ ­­­I­g­a­­z­­i n­­­i­­m­­­f­o­­­m­­á­­­n­i­á­­k­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­­­.­­𝐗­­𝟏­­­𝟖­.­­­𝐅­𝐔­­­𝐍
MZperX
2024. május 05. 21:30
Bocs, ki az a Cristiano Ronaldo? És ki nem szarja le? Akárhogy is fáj, Messi a legnagyobb sztár!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!