Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Ezért kellett Dejan Sztankovicsnak villámgyorsan távoznia a Ferencvárostól!

2024. május 17. 09:43

Az elveszített Magyar Kupa-döntő már csak az utolsó csepp a pohárban...

2024. május 17. 09:43
KUBATOV Gábor; SZTANKOVICS, Dejan

Nyitókép: Elváltak... Fotó: MTI/Hegedüs Róbert

***

A Paks ellen elveszített Magyar Kupa-döntő után hiába beszélt már a következő szezon terveiről, a Ferencváros már a kudarcot hozó finálé másnapján bejelentette: Dejan Sztankovics az orosz Szpartak Moszkvához szerződik. 

Ráadásul a szerb mester már az Újpest elleni vasárnapi derbin sem ül le a kispadra – vajon miért kellett ennyire hirtelen távoznia, hiszen a vezetőedző már az elveszített kupadöntő másnapján közölte Kubatov Gáborral, hogy elfogadta egy másik klub ajánlatát, és távozik a Fraditól.

SZTANKOVICS, Dejan; CISSÉ, Ibrahim; SZEVIKJAN, Edgar
Eljött a búcsú ideje... Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Ami tény: a klub elnöke már május elején, a Ferencváros 125 éves születésnapja kapcsán adott interjúban arról nyilatkozott, hogy felkészülnek arra az opcióra is, ha egy klub Sztankovicsot kivásárolja a szerződéséből – nem titok, ez az összeg a szerb szakember négyhavi jövedelme. A sportvezető hozzátette:

„Nagyon fájlalnám, ha ő elmenne, de kaphat egy jobb ajánlatot, és nekünk mindig készen kell állnunk arra, hogy figyeljük a nemzetközi edzői piacot. Én folyamatosan ezt teszem, Lengyelországban például van egy csodaedző, aki tornatanárból vált egy fantasztikus trénerré és egy nagyon okos, nagyon jó szisztémát rakott össze (a leírás tökéletesen illik a lengyel Marek Papszunra, aki a harmadosztályból indulva vezette bajnoki címig a Raków Czestochowát, ám jelenleg nincsen csapata – a szerk.), de figyelem az orosz piacot is”  

Az is tény: Kubatov Gábor nagyon nem szereti a váratlan vereségeket. 

Nem véletlen, hogy a feröeri Klaksvík elleni BL-kudarc követően (az idegenbeli 0-0 után Dibuszék a Groupama Arénában szenvedtek 3-0-s vereséget, amely egyből a Konferencialigába űzte a magyar rekordbajnokot), a mérkőzé lefújása után 15 perccel már meg is köszönte Sztanyiszlav Csercseszov munkáját.

Dejan Sztankovics esete nyilván más, de a Fradi-elnök a Magyar Kupa-döntő lefújása után is rendkívül csalódott volt, és az is biztosra vehető, hogy 

a Szpartak Moszkva nem az MK-finálé előtt két nappal jelentkezett be a szerb szakvezetőért, hanem a színfalak mögött már hetek óta zajlottak a tárgyalások.

A Paks elleni váratlan vereség nyilván felgyorsította a folyamatokat, és mindkét fél arra törekedett: minél előbb jelentsék be a szerződésbontás hírét. Másrészt: a történések után a távozó szakmai stáb számára már nem volt igazán motiváció, hogy négy nappal később egy derbin ünnepeltessék magukat... 

 

 

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-91
2024. június 01. 00:30
🍓 ️ ­É­r­t­é­k­­­e­l­d­­ ­­a­ ­s­­­z­e­­­x­­­i­ ­p­­­u­­­n­­­c­­i­­m­­a­­­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­­­.­­­𝐗­­­𝟏­­𝟖­­­.­­­𝐅­­𝐔­­𝐍
antal-2
2024. május 17. 20:00
Külföldi csapatnak, külföldi edzőt!
antal-2
2024. május 17. 19:59
Vicces! Tényleg kurva vicces! Höhöhö...
marcon-2
2024. május 17. 17:01
Egy edző, aki el szeretne érni valamit a csapatával, próbál valamilyen rendszert, stílust adni a csapatának. Sztankovicsnál semmi ilyesmi nem látszott, igazából mintha már az érkezése óta csak fél lábbal/szívvel lett volna itt - nem kár érte...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!