A pánikkeltés nem segíti a klímaváltozás kezelését

2023. szeptember 02. 14:42

Alaposan átgondolva ki kellene találnunk egy olyan középutat, ahol olyan hatékony megközelítésekre törekszünk.

2023. szeptember 02. 14:42
Bjorn Lomborg
Bjorn Lomborg
Portfolio

„Miközben a klímavédelemmel kapcsolatos vészmadárkodás a félelemkeltés új szintjét érte el – az ENSZ-főtitkár »globális forrásról« szóló állításai nevetségesek –, a valódi helyzet hétköznapibb. A globális felmelegedés az évszázad hátralévő részében egy vagy két recesszióval egyenértékű költséggel fog járni. Ez valóban egy valós problémává teszi a globális felmelegedést, de nem olyan világvége katasztrófává, amely igazolja a legköltségesebb szakpolitikai intézkedéseket.

A józan észnek megfelelő válasz az lenne, ha felismernénk, hogy mind a klímaváltozás, mind a szén-dioxid-kibocsátás csökkentését célzó intézkedések költségekkel járnak.

Alaposan átgondolva ki kellene találnunk egy olyan középutat, ahol olyan hatékony megközelítésekre törekszünk, amelyek ésszerű költségek mellett a legtöbbet teszik a károk csökkentéséért. Ahhoz, hogy a klímaváltozás terén jobb eredményeket érhessünk el, ellen kell állnunk a félrevezető, pánikkeltő klímanarratívának. A pánik ugyanis szörnyű tanácsadó.”

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

 

 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Majdmegmondom
2023. szeptember 02. 16:23
Szerintem, aki pánikol a klímáért, az legyen önfeláldozó és ne szennyezze tovább a levegőt! A migránsokat azonnal vissza kell zavarni a hazájukba és akko lehet Európában és az Usában elkezdeni a jövőépítést. Egyébként meg nem itt kell a klímáért hisztizni, hanem Ázsiában, Dél Amerikában meg Afrikában... És nem a kocsik elé kell feküdni, meg festményeket megrongálni, hanem elmenni a Cola gyárba és az Ikea gyárba és ott törni zúzni, de gyanítom, hogy ezek a multicégek a legfőbb klímahisztizők!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!