Fidesz-esély az MSZP-nek?

2010. július 06. 09:20

A Fidesznek sikerült magára húznia egy olyan témát, ami polgármesteri helyekben mérhető károkat okozhat neki ősszel.

2010. július 06. 09:20

„Az Országgyűlés hétfői ülésnapján az elmúlt 4-8 évben példátlan dolog történt: az MSZP valami tényleg vicces dologgal állt elő. A T/589-es, A Nemzeti Együttműködés Rendszerét Megtestesítő Személy iránt érzett szeretet, hűség és hála kifejezéséről szóló törvényjavaslat pontos és gyilkos paródiája a kifüggesztendő Nyilatkozatnak. Most először érzem úgy a választások óta, hogy az MSZP esetleg felállhat a padlóról, sőt, akár már ősszel is lehet keresnivalója. (...)

A Fidesznek tehát sikerült teljesen feleslegesen magára húznia egy olyan témát, ami képviselői és polgármesteri helyekben mérhető károkat is okozhat neki ősszel, különösen Budapesten. Az ilyen lépésekre akár a párt fővárosi hatalomátvétele is rámehet, vagy legalábbis nehezen megoldható koalíciós kényszerhez vezethet.

A nyilatkozat kifüggesztése ugyanis nem csak egyszeri baki, hanem - épp a kötelező kihelyezésnek köszönhetően - folyamatosan szem előtt lévő szimbóluma a fideszes hatalomgyakorlásnak (ami jól fokozható olyan megnyilvánulásokkal, hogy akinek nem tetszenek a Nyilatkozatban foglaltak, az Gyurcsány szekerét tolja). Ráadásul sajnos maga a szöveg sem olyan, amivel érdemes lenne teleplakátolni az országot. A pénteki kifüggesztős kormányrendelet megszületéséig nem is olvastam a korszakos szellemi termék teljes szövegét, a Nemzeti Együttműkődés Rendszerét is elhelyeztem magamban a győztes párt(ok) szokásos patetikus országgyűlési antréi közé, a Nemzeti Közép meg a Demokratikus Koalíció mellé. Aztán elolvastam, szomorúan, ugyanis a Nyilatkozat a politikai képzavarok és aránytévesztések szép szöveggyűjteményi példája lehetne.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 251 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
picur3ka
2010. július 07. 00:07
Nem vartam volna, hogy beszel is. Figyellek, akarki is az, a 32 neven, mint Sagvari, esetleg?
Zephod
2010. július 06. 23:56
Hú, erre kiszaladtam a fürdőszobába: a 7 fésűből 1-nek - az egyik gyerekének - tényleg hiányzik 2 foga, na majd erre visszatérek velük holnap. De az 5 gyereket is megnéztem gyorsan és egyik se tetves. Azonban, ha netán a fésűk, ők és én is az (tetves)- sőt netán egyenesen tetű -lennék, vajon mit változtat azon, amit beidéztem? Ha úgy jobban teccik: a tényeken? Remélve, hogy nem csak olvasni tudsz, maradok tisztelettel: Zaphod ui: csak megkérdem a miheztartás végett: csak magyar tetűre nem vonatkozik a NER vagy úgy általában? Mert ha mindenki tetű, aki nem egyetért, akkor nehéz lesz valakivel is - alkalmas alanyok hiányában - együttműködni, nemzetileg és rendszertanilag egyaránt: amelynek megkísérléséhez őszintén kívánom Isten áldását!
Zephod
2010. július 06. 23:45
@kérdés Minő magyarázatra szorul ez a szöveg? Ott a forrá, az eredeti meg amivé vált. Nem érted esetleg az eredetit, a róla kopintottat vagy a kettő közötti összefüggést? Esetleg az összefüggések ambvivalneciája a probléma? A politbürö előbb-utóbb kiadja az értelmezési segédletet, de nem tilos addig önállóan is megpróbálni értelmezni :-)
Zephod
2010. július 06. 23:19
Nem. Csak 2-re, okulásképp. Érdemi észrevételed is van? :-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!