Fülkeforradalmi gazdaságpolitika

2010. július 05. 15:28

Elődökre mutogatásból, politikai nyilatkozatok – netán később a kedves vezető arcképének - Észak-Koreát megszégyenítő kitacepaózásából nem lesz kibontakozás.

2010. július 05. 15:28

„Egy ország gazdaságpolitikája akkor válik hitelessé és finanszírozhatóvá, ha az érthető, átlátható, kiszámítható és nem utolsó sorban következetes.  Ilyen volt Magyarország például a Bajnai-kormány idején, és hasonló egyensúlyi költségvetést hagyott hátra a ma 78 éves Horn Gyula is, akinek ebből a teremből kívánunk minden jót. Jelenleg viszont napnál világosabb, hogy Önöknek csupán a nemzeti einstandolásra volt programjuk. Az Önök eddigi országlása a csapkodás-kapkodás-kirúgdosás, valamint a jobboldali oligarchák zsákmányszerzésének látványát erősítette meg a külső finanszírozók szemében, s ennek azonnali, metszően fájdalmas következményeit szenvedjük el ezekben a napokban. Ideje észhez térni, s a kalandozások világából a 21. századba visszatérni, mert már most rosszabbul élünk, mint 4 hónapja.

Elődökre mutogatásból, vállalkozások kriminalizálásából, politikai nyilatkozatok – netán később a kedves vezető arcképének - Észak-Koreát megszégyenítő kitacepaózásából nem lesz kibontakozás. Abból sem, ha újabb hitelekből akarják jóvá tenni az Önök által eddig okozott károkat. A devizaárfolyamok csak az őszinte szavaktól és értelmes tettektől fognak csillapodni. Amíg ezek az árfolyamok olyan magasak maradnak, mint ma, addig bizonyosak lehetünk abban, hogy Önök hazudnak. Az Önök politikája akkor válna hitelessé, ha például a katasztrófák sújtotta Borsodba szánnák a nemzetközi forrásokat, ha abbahagynák a pénzpiacok tesztelését, ha nekilátnának a mindennapok kormányzásához, de legfőképp, ha a forint egyensúlyi állapotát visszaállítanák. Köszönöm a figyelmet.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kérdés
2010. július 05. 23:06
".... ha a forint egyensúlyi állapotát visszaállítanák." a fülkeforradalmárokat így utasítgatja egy stucnis palotaforradalmár... pedig tudja, hogy gazdái, a rózsadombi proletárok, milyen sikeresen eltapsolták.
Netuddgi
2010. július 05. 21:55
Ó, ó, ó! A tudathasadás diszkrét bája, amikor a kommunista büdös komcsizik! Ajjaj! Hogy lesz ebből baloldali "feltámadás"? Ilyen gyenge teljesítménnyel még szellemi fogyatékosok sem fognak rátok szavazni Tibbancs!
*ufó*
2010. július 05. 19:53
mester! taníccsad őket, mert te vagy a fény az éjszakában! :DD
slomovicz
2010. július 05. 19:12
"Ilyen volt Magyarország például a Bajnai-kormány idején, és hasonló egyensúlyi költségvetést hagyott hátra a ma 78 éves Horn Gyula is, akinek ebből a teremből kívánunk minden jót. Akkor a világrekord méretű IMF kölcsönt vagy a Bokros csomagot csak álmodtuk? Tibi te nagyon hülye vagy.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!