Lopott anyag

2010. július 31. 15:10

Egyszer érdemes volna vitát nyitni arról, hogy a társadalom mentális állapota és töretlen jókedve szempontjából a teljesen műveletlen vagy a félművelt politikus szórakoztatóbb-e.

2010. július 31. 15:10
„Feltehetően a kormány is rájött arra, hogy sokkal célravezetőbb, ha saját potentátjainak gondolatai helyett másokét használja fel, azok ugyanis megbízhatóbbak, s legalább körvonalaiban érthetőbbek a lakosság számára, sőt adott esetben azt is sejtetik az olvasóval, hogy szerzőjük anyanyelvi szinten bírja a magyart, ami például az Orbán-bulla megalkotójáról korántsem biztos, hogy elmondható, magyar ember ugyanis olyat nem ír le, és Navracsics Tiboron kívül nem is tetszik neki, hogy a Nenyi »elvárás mindenki felé«. Ám ha csak stílusról volna szó.

De itt van, mondjuk, Kósa Lajos, Debrecen polgármestere, akit a kormánypárt kiemelkedő képességű vezetőjének tartanak. Azon már ugye túl vagyunk, hogy Kósa, akit legutóbbi pénzügyi megnyilvánulásai után még párttársai is legszívesebben törvény erejű rendeletben tiltanának el közgazdasági témában bárminemű megszólalástól, hacsak a devizahitelesek likvidálása nem lett országépítő cél, most már irodalmi és kultúrtörténeti témákban is egyre gyakrabban szólásra emelkedik.

Ennek jegyében nemrégiben egy Gogolidézetet tulajdonított ókori görögök mondásának, a napokban pedig Füst Milánt nevezte ki a Caligula helytartója című dráma szerzőjének, amiben nem a tévedés az érdekes, mert az mindenkivel előfordul, hanem hogy amikor az egyik debreceni honlap beszámolt erről, azonnal kicenzúrázták a hírt;

Kósa Lajos nem tévedhet. Nota bene, egyszer érdemes volna vitát nyitni arról, hogy a társadalom mentális állapota és töretlen jókedve szempontjából a teljesen műveletlen vagy a félművelt politikus szórakoztatóbb-e, különös tekintettel arra, hogy utóbbinak beteges kényszere van arra, hogy széles nyilvánosság előtt magához ragadva a szót, ötletszerűen klasszikusokat idézzen, lehetőleg rosszul, továbbá mindez mennyire van kapcsolatban a politikus gátlástalan és arrogáns viselkedésével.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jancsipapa
2010. augusztus 01. 12:04
NEKEM A GYENGE KÉPESSÉGŰ,ALKOHOLISTA ÚJSÁGÍRÓ-MINT PÉLDÁUL TE-AZ IGAZÁN SZÓRAKOZTATÓ
drienovác
2010. augusztus 01. 11:44
mi az, hogy kicenzúrázták? itt is megjelent, meg gondolom, máshol is - talán, hogy a saját honlapján nem díszeleg ott, hogy erre rosszul emlékeztél, kishaver, talán megbocsátható...
marós
2010. augusztus 01. 11:37
Te csak tudod, mert évtizede nyalod azoknak a seggét akik műveletlenek, és politikusok, de lopni azt szeretnek, akik kiépítették a maszop médiaterrorista hálózatát.
tbb
2010. július 31. 19:49
Guszti! Már az átkosban is nagy tisztelőd voltam. De ez a mostani dobásod egészen lenyűgözőtt. Áruld már el, hogy mi a titka, hogy egy ilyen kis semmi írás ekkora indulatokat kavar.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!