Lükeforradalmárok a fülkeforradalomban

2010. július 04. 14:25

Mi az, hogy viccet csinálnak egyesek a Nemzeti Együttműködés Nyilatkozatából?

2010. július 04. 14:25

„Anyámasszony katonáknak nincs helye a forradalomban. A kétkedés bűn, a bizonytalankodás árulás. Akik gúnyt űznek a Nagy Vezető gondolataiból, azok a haza ellenségei.

Mi az, hogy viccet csinálnak egyesek a Nemzeti Együttműködés Nyilatkozatából? Naná, hogy ki kell függeszteni a Nyilatkozatot. Hogyan veszik a bátorságot megkérdőjelezni szándékunk emelkedett hazafiasságát? Most majd meglátjuk, hogy ki hűséges a forradalomhoz. Azok, akik megtagadják kérésünk teljesítését, akik késlekednek vagy vonakodnak, akik hivalkodóan, tüntetően vagy akár csak cinikus nemtörődömséggel elfordítják fejüket e szent hirdetménytől, azok nem igazi magyarok. Ők kérem árulók, akikkel szemben nincs bocsánat, nincs engedékenység. Nekik bűnhődniük kell. A forradalom szeme mindent lát és mi nem leszünk könyörületesek.


A forradalmi hatalom végtelen önmérsékletről tett tanúbizonyságot akkor, amikor nem tettük kötelezővé a lassan nemzeti imánkká nemesedő országgyűlési határozat kifüggesztését valamennyi lakásban. Pedig milyen felemelő lenne. Behunyom a szemem és látom, hogy miközben a vasárnapi ebédhez készülődik a család, egy pillanatra megáll az élet, és a rántott hús hívogató illatától kísérve minden szem a Nyilatkozatra szegeződik és a csendet betölti egy alig hallható közös fohász: Ó, add urunk, hogy legyen béke, szabadság és egyetértés! És éljen sokáig a Nagy Vezető, aki messzire lát, és akinek e percben is érezzük gondoskodó figyelmét, szeretetét.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 122 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gabuci
2010. július 05. 15:13
Vélemény sok lehet, igazság általában csak egy. Nem is beszélve a tényekről. OV rosszul sikerült "entrée"-ja után 2 nap alatt rábeszélték, hogy ugyanazt folytassa amit a GY. és sokkal inkább a B.csinált. Minden más csak gumicsont amivel jól elvagyunk itt.Ez már Kádár óta is igaz, hogy 2x2 ritkán 5, akárhogy lengetjük is a zázlót vagy rakunk adott esetben tacepaót a falra. Szép napot mindenkinek!
nybo
2010. július 05. 10:00
Bödőcs Tibor egy korábbi vicce: A gyurcsányi és az 1840-es évekbeli reformkor között az a különbség, hogy Széchenyi előbb csinált valamit, és csak utána bolondult meg... :)
dadi56
2010. július 05. 09:56
Ferkó teljese meghülyült. Ássa, ássa a maszop alatt a gödröt, ahová a "lükeforradalom" mindnyájukat betemeti.
drienovác
2010. július 05. 07:08
hát emberek, télleg borzalom, hogy olyan szöveget kell kifüggeszteni a közintézményekbe, hogy "legyen béke, szabadság, egyetértés" , most komolyan, kivert a víz, lábaim remegnek nyakunkon a diktatúra, nem kétséges, ha egy szövegben az van, szabadság, az a nyilvánvaló bizonyíték ennél jobban csak akkor ijednék meg, ha a bátorság is benne lenne, meg hogy utánam fiúk
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!